La banda simfònica «La Lira» posa el passador d’or a les festes patronals de Xest

Post també disponible en: Castellano

El programa d’actes de la XLVII Festa de la Verema es tancava diumenge passat, 25 d’octubre, amb un concert de la Banda Simfònica la Lira al Teatre Liceu. Els protocols de seguretat van ser protagonistes d’un concert marcat per la situació de pandèmia, en què els músics i les músiques, un cop més, van brillar a l’escenari sota la batuta de Javier Enguídanos Morató.

El concert es va estructurar en tres parts, en què la banda va tocar repartida, amb l’objectiu de poder respectar la distància de seguretat sobre l’escenari. Mentre un grup estava a l’escenari, els altres esperaven al galliner i s’intercanviaven sense creuar-; amb el que el director havia de afinarles sobre l’escenari, per complir amb les mesures.

El concert va començar amb les obres Terç de Quiles, de Rafael Talens Pelló, Dansa oriental, de José Manuel Izquierdo, i Cançons de mare, també de Rafael Talens.

Balcons engalanats

Després de la primera part del concert, el president de la banda, Gerardo Checa, va llegir l’acta de carrers guanyadores de l’concurs de balcons engalanats, organitzat per la regidoria de Festes.

El primer premi, de 500 euros, va ser per al carrer Campoamor. Després d’ella, el carrer Boticario va ser la guanyadora del segon premi, dotat amb 400 euros. El carrer Espartero es va emportar el tercer premi, de 300 euros; carrer Vilamarxant, el quart, amb 200 euros; i finalment, el carrer Literat Azorín va ser la mereixedora de l’cinquè premi, de 100 euros.

A la segona part el repertori va comptar amb les obres Diego d’Acevedo, de Miguel Asins Arbó, i Magallanes, de Ferrer Ferran.

Abans de donar pas a l’última part del concert, l’alcalde José Morell, li va dedicar unes paraules al públic. “Hem cregut necessari mantenir un mínim de celebracions, un gest de complicitat que ens faça recordar que seguim en marxa i barallant, unes festes inusuals adaptades a les mesures sanitàries, amb tres elements centrals: la pólvora, la cultura i la música. Amb aquest programa s’ha gastat només un 25 per cent del que es podia gastar; el 75 per cent estalviat va a destinar-se a lluitar contra la pandèmia, a través d’una sèrie de mesures que donarem a conèixer pròximament, que se sumaran a les ja pactades per tots els grups municipals de la corporació, en el marc de el Pla reactiva Xest, i que ascendeixen en total a un milió d’euros “.

A la part final del concert la banda va interpretar les obres Les Arenes, de Manuel Morales, Pescadores Valencianes, de Bernardo Adam Ferrero, i Vasa, de José Suñer Oriola.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*