La Canal de Navarrés presenta la tercera fase del Pla de Dinamització Turística

Post també disponible en: Castellano

El diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la presidenta de la Mancomunitat de La Canal de Navarrés i alcaldessa de Bolbaite, Carolina Más, han subscrit aquest matí el conveni que desenvolupa la tercera fase o anualitat del Pla de Dinamització Turística de la comarca, iniciat en 2019.

L’acte s’ha celebrat en el Palau dels Comtes de Cervellón, a Anna, i ha comptat amb l’assistència de tots els alcaldes i les alcaldesses de la comarca. 

Jordi Mayor ha destacat “l’aposta de la mancomunitat en aquest pla per iniciatives d’intel·ligència turística”, a més d’explicar que l’acció impulsada hui s’emmarca en l’estratègia general dels plans de dinamització turística desenvolupats amb les mancomunitats de la província per al manteniment, adaptació i millora de les destinacions turístiques consolidades, a més del creixement i el desenvolupament dels incipients, per a incrementar la competitivitat de l’oferta turística i el seu posicionament en el mercat. 
El Pla de Dinamització Turística de la Canal de Navarrés naix en 2019 amb el propòsit de consolidar els 8 municipis d’interior de la comarca com a destinació turística especialitzada de qualitat, amb singularitat pròpia i una oferta diversificada, amb el suport de València Turisme, Turisme Comunitat Valenciana i la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, i amb un finançament de 300.000 euros a parts iguals entre les 3 entitats, durant 3 anys. 
El projecte millorarà la condició turística d’aquests municipis mitjançant la posada en valor nous recursos que diversifiquen l’activitat econòmica del territori i la implicació del sector privat, amb la creació de nous establiments. 
La tercera fase del pla subscrita hui basa la seua estratègia a partir de la multiculturalitat de la comarca, la seua gran riquesa patrimonial, i la situació geoestratègica de la comarca, pròxima a la costa, amb l’entorn natural del Massís del Caroig i l’art rupestre llevantí declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.


L’objectiu final és la consolidació d’un turisme estructurat sostenible i de qualitat en la zona, a més de posicionar-lo com a destinació turística intel·ligent.


Per a això, es desenvoluparan accions com la instal·lació de senyalització vehicular amb informació turística; la dinamització mitjançant un programa formatiu, la comercialització dels productes turístics i campanyes de difusió; el manteniment i la millora de senderes i de l’equipament rural; una campanya de comunicació de promoció i posada en valor de productes turístics; un sistema fotovoltaic de generació d’electricitat en paratges naturals; la generació de visites virtuals; i l’atenció a la gestió de residus.


Visita a Bolbaite
 
Abans de l’acte protocol·lari,el secretari autonòmic de Turisme, el director de València Turisme, Xavi Pascual, i la presidenta de la mancomunitat i alcaldessa de Bolbaiet han acudit a aquest municipi per a conèixer una de les iniciatives més significatives del pla: la implantació de l’aplicació Inventrip, una eina de senyalització intel·ligent amb la qual els turistes tenen la possibilitat d’accedir a una plataforma digital gratuïta per a conèixer en profunditat l’oferta turística de la comarca.


Lliurament de guardons
 
Després de la signatura del document oficial, s’ha celebrat la cerimònia de lliurament de l’IV Premi a la Innovació en la Xarxa Tourist Info de la CV a les Oficines d’Informació Turística d’Anna i Quesa, pel seu projecte de “Senyalització turística intel·ligent a La Canal de Navarrés”, a la Sala Àrab del mateix palau.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*