La Carrera Popular de Xest congrega a 400 atletes

Post també disponible en: Castellano

Xest va celebrar dissabte passat, 29 d’octubre, la Carrera Popular 10K+5K, una prova organitzada per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament i patrocinada per la Fundació cajacheste i Gal·lesa que va reunir a prop de 400 atletes de totes les edats.

La prova va arrancar a les 18.00 en la plaça Doctor Cajal i va constar de dos recorreguts, un de 5 quilòmetres i un altre de 10. El primer va estar protagonitzat per la participació de l’alumnat de l’IES Ricardo Marín de Xest, el grup més nombrós de la carrera, amb 93 participants. “Som tants alumnes participant perquè el nostre professor d’Educació Física ens ha animat a vindre, ja que així tindrem més nota en l’assignatura; però la veritat és que l’experiència ens ha agradat molt i segurament repetirem en pròximes ocasions”, explicava Berta Viadel, alumna de l’institut.

Per part seua, el traçat llarg va estar marcat per la victòria de Luis Félix Martínez, del C.A. Cárnicas Serrano, i de Zahira Alegre Navarro, corredora del C.A. Utiel. La prova va concloure en la mateixa plaça, on s’havia instal·lat la zona d’avituallament i un espai de massatge gratuït per als i les participants en la carrera, a càrrec de l’Escola de Quiromasaje de València.

La carrera va dedicar dos euros de cada inscripció a una causa solidària, contribuint amb les associacions Aspanión i Payasospital i es presentava com un reconeixement esportiu a l’atleta Luis Félix Martínez, assidu en les proves chestanas i conegut per la seua llarga i reeixida trajectòria esportiva. “Fa anys que vaig començar a participar en les carreres de Xest i vaig establir un vincle molt especial amb Paco Fortea, regidor d’Esports en aquella època, per això cada vegada que es feia alguna prova a Xest ell em convidava i jo no podia fallar. Aqueix vincle amb l’Ajuntament ha continuat després i he continuat venint. El fet que m’hagen fet aquest reconeixement m’ha fet voler guanyar amb més forces”, declarava Luis Félix, després de completar els 10 quilòmetres. “He vingut tantes vegades que ja conec aquest recorregut, es tracta d’un circuit de pujades i baixades, no són costes pronunciades, però sí exigents”.

La vesprada va estar amenitzada per la música del DJ local Víctor Gómez i va comptar amb la presència del regidor d’Esports, Francisco Llorens, i de l’alcalde de Xest, José Morell, els qui al costat de Fernando Nadal, en representació de la Fundació cajacheste, i Julia Beleña, en nom de Gal·lesa, com a empreses patrocinadores de l’esdeveniment, van realitzar el lliurament de premis.

“Vull agrair la participació de l’alumnat de l’IES: aquesta és la primera de moltes altres col·laboracions esportives que esperem fer amb aquest centre. També estic molt satisfet que el Club d’Atletisme de Xest haja participat al complet; ja que la nostra idea és que promocionar l’esport entre chestanos i chestanas, perquè, a més de vindre gent de fora, també els nostres esportistes estiguen sempre presents”, explicava el regidor. “D’altra banda, vull agrair a Luis Félix que haja apadrinat aquesta carrera i que haja vingut hui; també agraïsc infinitament la implicació de totes les persones voluntàries i a les associacions locals que han col·laborat en el desenvolupament d’aquest esdeveniment, així com el treball que han realitzat la Policia Local i Protecció Civil. Finalment, vull posar en valor una cosa fonamental a l’hora de programar un esdeveniment com aquest: el patrocine de Gal·lesa i de la Fundació cajacheste. Aquesta última entitat col·labora en pràcticament totes les activitats esportives i el seu suport és molt important per a nosaltres”.

Tal com va anunciar Llorens, s’iniciaran els tràmits per a incloure la carrera de Xest dins del Circuit de Carreras de la Diputació. “D’aquesta manera crec que la carrera tindrà millor empaquetatge, ja que, de manera independent, hui dia, és molt difícil trobar el millor moment per a programar aquest tipus de proves perquè el calendari de carreres està molt complet. Sense anar més lluny, demà és la Runcáncer de València i aquesta mateixa vesprada hi ha una altra carrera a Llíria”, apuntava. “Encara així hui crec que podem dir que la Carrera Popular de Xest ha sigut un èxit quant a participació”.

Una vegada disposat el podi enfront de la seu de la Caixa Rural de Xest, es va entregar una medalla als i les atletes classificats en primer, segon i tercer lloc de cada categoria i també va haver-hi premi per als tres primers equips més nombrosos. Finalment, Llorens va anunciar que, entre els dorsals participants, es realitzarà un sorteig de dues entrades per al GP de Motociclisme que se celebrarà en el Circuit Ricardo Tormo aquesta setmana. S’avisarà a les persones guanyadores telefònicament.

Morell va ser l’encarregat de tancar l’acte amb la seua intervenció, agraint la participació a totes les persones assistents. “Especialment done les gràcies a l’alumnat de l’IES i al professorat que s’ha sumat a la iniciativa, ja que amb la seua presència hui ací hem batut rècord de participants locals”, declarava.

Classificacions
Els resultats de la Carrera Popular de Xest poden consultar-se en https://sportmaniacs.com/es/services/inscription/carrera-popular-cheste

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*