La companyia manxega Carpe Diem arrasa a la XXII Mostra de teatre no professional de Xest

Mª Ángeles Llorente, concejala de Cultura de Cheste y José Morell, alcalde de Cheste durante la clausura.
Mª Ángeles Llorente, concejala de Cultura de Cheste y José Morell, alcalde de Cheste durante la clausura.

Post també disponible en: Castellano

Mª Ángeles Llorente, concejala de Cultura de Cheste y José Morell, alcalde de Cheste durante la clausura.
Mª Ángeles Llorente, regidora de Cultura i José Morell, alcalde de Xest durant la clausura.

El teatre Liceu s’omple amb la representació de “Spot” a càrrec de Plateatro

Ahir, diumenge 9 de desembre, es va tancar la vintè segona edició de la Mostra de Teatre no Professional de Xest amb el lliurament de premis i la representació de l’obra Spot, a càrrec de la companyia local Plateatro Xest.

L’agrupació teatral Carpe Diem, de Tomelloso (Ciutat Real), va ser la gran triomfadora de la nit, amb la seva obra El Cavaller Olmedo, en rebre cinc dels sis reconeixements que s’atorguen cada any: millor escenografia, millor espectacle i favorit del públic ; a més de la millor direcció, per a Miguel Ángel Berlanga i millor interpretació femenina, per a Cristina Marín, pel seu paper com Fabia. El premi per a la millor interpretació masculina va ser per a Jordi Tamarit, de la companyia Stres de Quatre, pel seu paper com Joan a Les Ferides del Vent.

Discursos i agraïments

L’acte, presentat per Óscar Bayo i Bàrbara De Lacruz, del taller de teatre municipal, va començar amb l’anomenada a l’escenari Helena Bosch, en representació de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana; Mª Ángeles Llorente, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Xest i José Morell, alcalde del municipi, els quals van dedicar unes paraules al públic.

“M’agradaria destacar l’esforç i la dedicació dels actors i actrius que no són professionals del teatre però sí representants del sacrifici i de l’esforç; sense les seves hores infinites d’assajos i el suport de les institucions això no seria possible, com tampoc ho seria sense el suport de totes les persones que mentre ens anem a assajar es queden a casa, comprenent les hores que li dediquem a aquesta passió que és el teatre “, apuntava Bosch. “Gràcies també a totes i cadascuna de les persones que ens acompanyen en cada espectacle i que fan que aquest teatre no professional sigui cada dia de més qualitat i més respectat”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura va dedicar les seves paraules a reconèixer el treball realitzat pels artistes de les nou companyies participants, felicitant-los per la seva tasca social i cultural. Concretament, el grup teatral local Berkana, que aquest any ha cessat la seva activitat, va rebre un especial agraïment. “Aquesta agrupació ha destacat per la seva serietat, qualitat, responsabilitat i bon criteri, fent una contribució imprescindible a la creació d’un gust pel teatre de qualitat i sent pioners en la incorporació de persones joves”, apuntava Llorente, qui també va reconèixer la tasca del jurat d’aquesta edició, integrat per María de la Creu, Miguel de la Creu, Nativitat Requena, Óscar Bayón, Mª Amparo Carrión, José Doménech, Bàrbara de Lacruz i Josep Casas; de les gestores municipals, dels becaris, de l’equip tècnic, del gabinet de premsa i del públic.

L’últim discurs va anar a càrrec de l’alcalde, que va ressaltar la tasca del teatre en la societat. “Anar al teatre i viure la cultura ens converteix en persones més tolerants, amb més capacitat de diàleg i millora la nostra comprensió dels altres i això és imprescindible en la construcció de tota societat”, apuntava Morell. “Totes les persones que han actuat aquí té altres professions i han fet del teatre la seva afició per fer-nos gaudir als altres com a públic, sempre de manera desinteressada, el que li dóna un especial valor afegit a aquesta mostra de teatre”.

Cloenda a càrrec de Plateatro Xest amb l’obra Spot

El fermall final a aquesta edició de la mostra el va posar la companyia local Plateatro, amb l’obra Spot, de Carles Alberola i Roberto García, dirigida en aquesta ocasió per Clive Carthew. La comèdia va tenir una molt bona acollida per part del públic, que va omplir pràcticament totes les butaques del Liceu i va riure a riallades durant tota la representació.

Aquest any Plateatro celebra el seu desè aniversari de camí teatral, complint-també una dècada des que la companyia va posar en escena l’obra Petons, dels mateixos creadors de Spot, sota la mateixa direcció i els mateixos actors. Aquesta obra es va representar en més de 25 ocasions per tota la província de València i va ser mereixedora de tres premis de la Mostra de Teatre Amateur de Benetússer. Durant aquest temps, la companyia ha ofert sis muntatges teatrals, abordant gèneres com la comèdia, el musical i la farsa.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*