La diputada d’Igualtat visita Xest

Post també disponible en: Castellano

La setmana passada, l’alcalde de Cheste, José Morell, i el regidor d’Igualtat, Raúl Mota, van rebre la visita de la Diputada d’Igualtat, Eli García, que es va reunir amb ells per a presentar-los alguns dels projectes de la seua àrea i conéixer el treball que està duent a terme l’Ajuntament per al foment de la Igualtat.

“La diputada ens ha presentat algunes iniciatives dirigides al reconeixement de dones i a fomentar el cooperativisme en l’economia de les cures; i nosaltres, per part nostra, li hem explicat el desenvolupament del Pla d’Igualtat i el projecte d’urbanisme inclusiu que ha sigut premiat per la Generalitat”, ha apuntat Morell. 

Iniciatives municipals per a la Igualtat

L’Ajuntament de Cheste compta amb un Pla d’Igualtat que s’està desenvolupant a través d’iniciatives que fomenten aspectes com el llenguatge inclusiu en l’administració o la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

D’altra banda, el mes de març passat la Generalitat va guardonar a l’Ajuntament pel projecte Cheste, Urbanisme Inclusiu, en els seus V Premis d’Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere. Les iniciatives que es van reconéixer van ser el Catàleg Urbà, que recull la perspectiva de gènere en la planificació i desenvolupament urbanístic del municipi; el documental La Plaça de les Chestanas i la revisió dels noms dels carrers del municipi, arran d’un estudi realitzat per l’alumnat de l’IES Ricardo Marín, que posava en relleu la manca de referents femenines en el recorregut urbà. La Generalitat també va reconéixer el compromís de l’Ajuntament de Cheste per visibilitzar a dones relacionades amb la ciència i la tecnologia, donant nom als carrers del nou Parc Empresarial de Circuit de Cheste, així com el projecte ‘Decideix el teu pati’, en el qual els i les escolars de Cheste han participat en el disseny de patis educatius i igualitaris.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*