La Festa de la Verema de Xest entra en la seua recta final

Post també disponible en: Castellano

Aquest cap de setmana Cheste ha continuat amb el seu programa de festes celebrant el Dia de la Flor i el dia del seu patró, Sant Lluc Evangelista, encara que també hi ha hagut espai per a activitats musicals, esportives i taurines.

El cap de setmana s’obria amb l’actuació de la xaranga Garrofó, de Puçol, integrada per diversos músics chestanos, que es va encarregar d’amenitzar la vetlada en la zona de terrasses del carrer Pérez Galdós.

Dia de la Flor

El dia de la Flor començava amb una partida de pilota en el frontó Baró de Cheste, a càrrec de dues parelles de jugadors de la Fundació per la Pilota Valenciana, Giner i Guillermo, de roig, i Salva Palau i Carles de Massalfassar, de blau, que va finalitzar a favor d’aquests últims amb un marcador de 38 a 41, amb un joc molt renyit.

A les 13 hores va començar el cercaviles, encapçalat per la reina de la Verema i la seua cort d’honor, que van desfilar pel carrer Chiva al compàs de la música de la banda La Lira, acompanyats per representants de la corporació municipal i les famílies dels xics i les xiques de la verema. Les festeres van oferir els seus clavells a la gent allí reunida a canvi d’un donatiu, omplit el carrer de color. Finalment, a les 14.30, se celebrava una entrá de bous amb cavalls i, ja a la vesprada, la plaça Doctor Cajal albergava una “vesprada de bous”, seguida de bou embolao, a les 21.30.

Dia de Sant Lluc

Com a marca la tradició, el dia de Sant Lluc va començar amb el va voltejar de campanes en honor al patró. A les 12.00 es va celebrar la missa cantada a càrrec de la Coral Sant Lluc Evangelista, amb la participació dels xics i xiques de la Verema i amb l’església completament plena. A la vesprada va haver-hi una processó presidida per les figures de Sant Lluc i la Verge de la Soledat i el colofó final al dia el van posar dos castells de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Reyes Martí, que es van disparar a les 21.30.

Pròxims actes

Les festes arribaran a la seua fi el pròxim cap de setmana amb al presentació d’un documental sobre el 700 aniversari de la Carta de poblament de Cheste, el divendres 22 a les 18.00 en la sala d’actes de la Caixa Rural de Cheste; el musical Amb cabells blancs i a la babalà, que es tindrà lloc a continuació en el Teatre Liceu. El dissabte 23 d’octubre hi haurà bou en corda a les 8.30 i es representarà l’obra Pels pèls, a partir de les 19.30 en el teatre.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*