La Guàrdia Civil deté 49 persones en una operació contra el tràfic de drogues a Requena, Utiel, Bunyol i Sinarcas

Post també disponible en: Castellano

Dins dels servicis establits per a evitar el tràfic de drogues i de substàncies estupefaents en la província de València, la Guàrdia Civil de Requena vènia investigant la possible existència d’una organització criminal a nivell provincial dedicada als delictes mencionats.

En el marc de l’operació “tertium” iniciada fa més d’un any per part dels agents de l’Àrea d’Investigació de l’Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Requena (València) El passat dia 17 de juny més de 100 agents de la Guàrdia Civil pertanyents a la Companyia de Requena, Grup de Reserva i Seguretat amb base a València, juntament amb Agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància de València, així com diversos components de Servei Cinològic, van realitzar un total de nou registres simultanis en domicilis situats en localitats es la província de València.

Durant dies posteriors van continuar les detencions de la resta d’integrants de l’Organització Criminal dedicada a l’Tràfic de Drogues en la seva gran part residents de la pròpia localitat de Requena, ascendint la xifra a 49 persones detingudes, com a autors de delictes contra la salut pública (tràfic de drogues), Pertinença a Organització Criminal, Blanqueig de Capitals, Tinença il·lícita d’armes, contra la Seguretat de l’Trànsit i Falsificació de Documents.

Amb aquesta Operació Policial, anomenada “tertium”, l’Àrea d’Investigació de Requena ha aconseguit retirar de l’mercat il·lícit més de 3.000 dosis de cocaïna, 18.000 dosis de Marihuana, 35.000 dosi de Hachis, 7.000 dosi de Pol·len de Hachis, i 1.300 pastilles de èxtasi i diverses armes prohibides. A més del que anteriors s’han après béns i diners en efectiu per un total de 69.328 euros així com s’han intervingut diversos vehicles de luxe de gran cilindrada amb un valor aproximat de 290.000 euros que els integrants de l’Organització Criminal utilitzaven habitualment.

Amb aquesta Operació Policial s’han aclarit 39 fets delictius.

Segons han pogut contrastar els agents en les seves investigacions el grup criminal estava perfectament organitzat i jerarquitzat, tenint els seus membres clarament distribuïdes les seves missions, encarregant a més de subministrar substàncies estupefaents a una gran quantitat de traficants de droga de les localitats de Requena, Alacant, Sueca, Bunyol, Aldaia, Utiel, Cullera, Sinarcas i Benifaió.

En aquesta operació s’han detingut un total de 49 persones entre homes i dones d’edats compreses entre els 17 i 52 anys i de nacionalitats espanyola, romanesa, brasilera, equatoriana i marroquina. 33 detencions a Requena, 6 Sueca, 1 Bunyol, 1 Aldaia, 4 Utiel, 1 Sinarcas, 1 Madrid, 2 Alacant, per la seva implicació en els delictes tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d’armes, contra la seguretat viària , blanqueig de capitals i falsificació de documents.

En els 9 registres realitzats s’han pogut intervenir:

Un total de 6 Kg. De suposada “marihuana” en diferents formes d’emmagatzematge i varietats

Un total de 3500 grams de suposat “haixix”

Un total de 700 grams de suposat “pol·len de Hachis”

Un total de 500 grams de suposada “cocaïna” en estat pur

Un total de 1300 pastilles de suposat “èxtasi” amb diferents colors i noms.

Un total de 60.648 € entre bitllets de diferent valor i xecs nominatius

Un total de 4 vehicles valorats en uns 290.000 euros

Diversos mitjans electrònics i tecnològics valorats en uns 9.000 euros.

Les diligències instruïdes han estat lliurades als jutjats de Primera Instància i Instrucció nº 3 de Requena.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*