La Guàrdia Civil i la Policia Nacional desarticulen una organització criminal dedicada al robatori de maquinària i plaques solars per encàrrec en la Ribera

Post també disponible en: Castellano

Les poblacions afectades per aquests delictes van ser Alberic, Algemesí, Alzira, Carcaixent, Castelló, La Pobla Llarga i Rafelguraf.

Els autors accedien fracturant portes o finestres i sostreien maquinaria agrícola, plaques solars i eines.

En els registres es van trobar material d’obra com a radials, martell percutores, motoserres, fregadores, desbrossadores, bombes d’aigua, generadors, plaques solars, entre altres efectes, amb un valor total de 25.000 euros.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació “PLASKESPIN-GALILEI”, han detingut a quatre homes per robar eines i maquinària agrícola en cases de camp en diversos termes municipals de la província de València. 

L’operació va començar l’any passat a causa d’una sèrie de robatoris comesos en diverses cases de camp i magatzems agrícoles. Els autors accedien als immobles fracturant portes, finestres i, fins i tot, a través dels closos perimetrals. Les poblacions afectades per aquests delictes van ser Alberic, Algemesí, Alzira, Carcaixent, Castelló, La Pobla Llarga i Rafelguraf. 

La gran majoria de les cases de camp es trobaven allunyades dels nuclis de població i en zones aïllades. Els autors accedien fracturant portes o finestres i sostreien maquinaria agrícola, plaques solars i eines.

Fruit de les investigacions, els agents van descobrir que els autors depositaven el material robat en un magatzem situat en la localitat de Benicull de Xúquer. Els investigadors també van deduir que la majoria de la maquinària sostreta ja tenia comprador en el mercat negre.

Agents de Policia Nacional i de la Guàrdia Civil de València van procedir a realitzar quatre registres en les localitats d’Algemesí, Rafelguraf, Càrcer i sent l’últim el passat 8 de febrer a Benicull de Xúquer. En aquests registres es van trobar material d’obra com a radials, martell percutores, motoserres, fregadores, desbrossadores, bombes d’aigua, generadors, plaques solars, etc. amb un valor total de 25.000 euros. 

Igualment, es va detindre a quatre homes, de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre 41 i 62 anys, en els municipis d’Algemesí, Carcaixent, Rafelguraf i sent l’última detenció el passat dos de març en la localitat de Mislata.

Tres dels detinguts són investigats per diversos delictes de robatori amb força i l’adobe per un delicte d’encobriment, ja que permetia depositar el material sostret en un magatzem de la seua propietat sense saber si les eines o maquinària tenien una procedència legal.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 d’Alzira.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*