La immensa majoria dels centres consultats per el STEPV tenen baixes de professorat per Covid

Post també disponible en: Castellano

També ha faltat alumnat pel mateix motiu

STEPV ha recollit dades d’uns 50 centres educatius per conéixer la situació en la que han reobert les portes després de les vacances de Nadal. En pràcticament tots els centres enquestats tenen professorat de baixa per COVID i alumnat que no s’ha incorporat a l’aula pel mateix motiu. En alguns centres el nombre de professorat de baixa ha complicat l’organització del curs i la resta del professorat ha hagut d’atendre l’alumnat que no tenia professor. 

Aquesta situació era perfectament previsible, per l’increment de contagis que s’estan produint darrerament. Per al Sindicat, la Conselleria s’hauria d’haver anticipat i convocat adjudicacions la setmana passada perquè els centres hagueren représ el curs amb la màxima plantilla de baixa substituïda.

És possible que el professorat de baixa per COVID no siga substituït ja que si en 7 dies no presenten símptomes s’incorporaran a treballar i la plaça no serà oferida a les adjudicacions aquesta setmana per manca de temps. Per tant, l’alumnat d’aquest professorat perdrà aquesta setmana de classes d’aquestes assignatures. 

D’altra banda, la Conselleria ha enviat als centres el nou protocol que va rebre del ministeri i la informació sobre la vacunació de l’alumnat entre 5 i 11 anys. Tornem a denunciar que els sindicats no hem rebut cap informació respecte als nous protocols, ni hem sigut consultats (com tampoc han sigut consultats els comitès de seguretat i salut laboral).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*