Riba-roja troba presència de covid “baixa” en 2 nuclis residencials de tot el terme municipal

Post també disponible en: Castellano

L’informe només destaca presència baixa en Montealcedo i Clot de Navarrete

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut ja l’informe que va encarregar a Hidraqua, l’empresa gestora del cicle integral de l’aigua, i als laboratoris Labaqua per analitzar i rastrejar la presència de Covid-19 a les aigües residuals del nucli urbà, de les urbanitzacions del terme municipal i en els polígons industrials que aglutinen, actualment, a més de 800 empreses.

Entre les conclusions destaca que la presència és nul·la en totes les zones analitzades a excepció de dos urbanitzacions en què s’ha detectat el Covid-19 però en quantitats baixes. L’empresa gestora de les aigües potables ha desglossat per zones totes les àrees estudiades, tant les de casc urbà, com les urbanitzacions i tots els polígons industrials.

L’informe subratlla que els resultats de les analítiques realitzades per Labaqua llancen uns resultats positius després d’analitzar les aigües residuals de les dotze urbanitzacions i nuclis residencials existents al terme municipal de Riba-roja de Túria, així com el propi casc urbà i els polígons industrials que alberguen, actualment, més de 800 empreses. Només les urbanitzacions de Montealcedo i Clot de Navarrete presenten “un valor positiu sota-mitjà”.

En concret, l’empresa gestora ha desglossat tot el terme municipal en zones en funció de la proximitat existent entre unes àrees i altres i la seua connexió a cadascuna de les estacions de depuració de les aigües residuals. D’aquesta manera, en primer lloc, s’ha analitzat el primer punt de control, en el qual s’incloïa el casc urbà, la urbanització Masia de Traver i València la Vella i la zona de polígon Entrevies. En totes aquestes zones, l’informe tècnic subratlla que de l’anàlisi obtingut no s’ha detectat la presència de Covid.

El segon dels punts de control engloba les aigües residuals generades en les urbanitzacions Montealcedo, Entrenaranjos, Santa Mònica, El Molinet, Parc de Montealcedo, Santa Rosa i Clot de Navarrete. S’analitzen diverses connexions de el clavegueram a el col·lector general, per evitar que la mostra no continga aigua residual procedent d’altres localitats properes.

El punt de control 3 de Riba-roja de Túria correspon a l’estació depuradora d’aigües residuals Edar ES-13, en el qual se situen els sectors industrials del S-13, Sector 12, Mas de Baló, polígon Casanova i, finalment, la urbanització de la Reva. En tots ells, els tècnics de laboratori tampoc detecten restes o substàncies relacionades amb el Covid-19.

Finalment, el quart punt de control inclou les aigües residuals de les més de 800 empreses que operen al polígon industrial de l’Oliveral i el polígon logístic València (PLV) de Riba-roja de Túria. En aquest cas, els exàmens dels tècnics tampoc troben una presència detectable de Covid-19. El resultat de les analítiques destaca que tampoc s’ha detectat presència del coronavirus.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat la importància “d’aquest tipus d’estudis que ens permetran continuar treballant en les mesures de prevenció i conscienciació amb la ciutadania i, per això, cal que la gent no baixe la guàrdia tot i els bons resultats obtinguts i continuar amb totes les mesures de prevenció recomanades per les autoritats sanitàries “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*