L’Escola Popular d’Adults de Bunyol arranca el curs amb noves mesures de seguretat enfront del Covid-19

Una imagen de las instalaciones del antiguo instituto de Buñol.

Post també disponible en: Castellano

Carles Xerri, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Bunyol, anuncia que una de les novetats és la implantació de cursos d’Informàtica Bàsica per a pares i mares d’alumnes dels centres educatius del municipi i l’IES Foia de Buñol per a formar les famílies en les diferents ferramentes i plataformes online que s’estan utilitzant des del confinament

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Bunyol informa que el proper dilluns 28 de setembre arrencarà el nou curs 2020/2021 a l’Escola d’Adults de la localitat. Un curs que reprèn tota la formació i els tallers que d’una o altra forma es van veure afectats a causa de la pandèmia i que en aquest nou curs torna amb canvis i amb noves mesures pel que fa a la prevenció i la seguretat de l’alumnat, així com de l’ personal a càrrec de l’escola.

El període de matrícula de l’Escola d’Adults de Bunyol va començar el dia 7 de setembre. Per a aquest curs a causa de l’COVID-19 des de la regidoria d’Educació buñolense expliquen que s’ha hagut de prendre diferents mesures per garantir als alumnes / as un centre segur. “Per a això, -continuen des d’aquest centre-, hem baixat el nombre d’alumnes en els cursos o tallers, per poder donar el servei a totes les persones interessades ha estat necessari doblar els grups més demandats, sobretot els cursos de valencià; en concret hem obert un nou grup de preparació per al nivell C1 de Valencià amb la finalitat que tots els interessats tingueran plaça “.

En aquest sentit l’edil responsable de l’àrea d’Educació en el Consistori bunyolense, Carles Xerri, ha assenyalat que la pràctica totalitat dels tallers i cursos de formació i preparació estan pràcticament plens a falta de confirmar alguns d’ells. Des de la regidoria s’ha informat que per a aquells grups en què les places estiguin completes s’obrirà una llista d’espera i es valorarà, en funció de la demanda, la possibilitat d’ampliar-los.

Respecte a les aules també s’han realitzat canvis situant als grups en classes més grans per poder garantir la distància de seguretat establerta i, per descomptat, la ràtio d’alumnes per curs, que s’ha establert tenint en compte la distància de 1,5m.

Xerri confirma que totes les classes van a disposar de gel hidroalcohólico i seran desinfectades diàriament pels serveis de neteja municipals. Des de la regidoria recorden que l’ús de la màscara és obligatori en tot el centre i en totes les activitats que no siguen esportives.

A més recorden que per a les activitats esportives cada alumne/a haurà de venir proveït del seu propi material, ja que per motius de seguretat no es va a utilitzar el material comú de què es disposa a l’escola.
Pel que fa als accessos i sortides a centre s’informa que es realitzaran per llocs diferents, els quals estaran senyalitzats; així com l’aforament en els banys i en la secretaria de centre.

Nous cursos d’Informàtica Bàsica

Una altra de les novetats que es posarà en marxa a l’escola, juntament amb els centres escolars de Bunyol i l’IES Foia de Bunyol, són els cursos d’informàtica bàsica, els quals durant aquest curs aniran dirigits a pares i mares de alumnes d’aquests centres educatius.

En aquests cursos es va a treballar els recursos necessaris per al seguiment de les classes en línia i les comunicacions amb els centres. Referent a això Carles Xerri ha señaldo que s’ha considerat que aquests cursos d’informàtica que es realitzen tradicionalment al llarg de el curs, “havíem de reorientar-a la formació de les famílies en les diferents eines i plataformes utilitzades en els centres escolars d’Infantil i Primària, així com de l’institut de secundària per a la realització de classes en línia, ja que aquesta modalitat d’ensenyament és ja una realitat i moltes famílies tenen dificultats per utilitzar aquestes eines”. Així doncs, s’organitzaran els grups per col·legis i institut atès que cada centre fa servir plataformes i eines diferents.

En definitiva des de la regidoria seu edil Carles Xerri, ha manifestat sentir orgull per la gran escola que tenim: “Una escola de formació de persones adultes que any a any veiem com creix l’interès i tots els tallers i cursos tenen una alta demanda amb una oferta àmplia i adaptada a aquelles activitats que més demanda tenen”. L’edil ha volgut també posar en valor la funció social que compleix aquest tipus de servei, ja que a més d’exercir una funció formativa exercix també una funció social molt important a l’ésser un lloc de trobada i socialització de les persones que acudeixen diàriament a el centre.

Finalment Xerri ha volgut destacar, com no podia ser d’una altra manera, el gran equip docent i directiu responsable de l’escola, sense el qual tot això no seria possible i ha destacat la professionalitat i el compromís demostrat dia a dia perquè hui Bunyol puga gaudir d’un servei com aquest.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*