La música posa el passador d’or a la programació cultural del mes de novembre a Xest

Post també disponible en: Castellano

Les activitats culturals continuaran al desembre, seguint les mesures de seguretat i higiene pertinents

Ahir, diumenge 29 de novembre, el públic del Liceu va viatjar als anys quaranta de segle XX en companyia del quintet Llevant Ensemble i la soprano Maria Tamarit, amb la seua posada en escena de l’espectacle “París, 1940”, dirigit per Fernando Soler, amb arranjaments musicals de Francisco Tamarit.

L’acció començava en una andana de metro, després que l’assaig de l’orquestra de l’òpera haguera acabat. En aquest moment, les sirenes anunciaven un bombardeig i la tensió i la incertesa regnaven a l’estació, fins que la música s’obria pas com a símbol de l’esperança. En aquest context es van succeir diferents temes musicals de l’època, interpretats excel·lentment per Tamarit i els cinc músics del Llevant Ensemble.

“Des de l’inici de la seua activitat, el 2001, el Llevant Ensemble s’ha mostrat com un dels conjunts cambrístics valencians més inquiets”, anunciava la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, abans que començara l’espectacle. “El seu alt nivell tècnic, destacat en successives crítiques periodístiques, es fon amb un acurat esperit expressiu. Al desembre de 2014 comencen a col·laborar amb la soprano Maria Tamarit en el concurs de composició Solfes de la Mediterrània i també ho fan en l’edició de 2016. De l’alquímia que va aparèixer entre els sis sorgeix la idea d’aquesta posada en escena en què es combina la música amb el teatre, i fins i tot amb la dansa “.

Abans que comencés la representació, es va projectar un vídeo amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, en el qual va sonar la “Cançó sense por”, un himne compost per Vivir Quintana que s’ha expandit a les xarxes socials convertint-se en cançó protesta contra la violència masclista.

Programació cultural de desembre

Llorente va convidar a totes les persones assistents a seguir participant en les activitats culturals. “Al desembre, si la situació ens ho segueix permetent, tornem amb més cultura. Hi haurà espectacles de diferent gènere i per a tots els públics “, va anunciar durant la presentació de l’acte.

“Obrirem el mes amb Benedetterías, el 5 de desembre, un espectacle de flamenc inspirat en la poesia de Benedetti; també hi haurà cinema els dies 6 i 20 de desembre; i el dia de Nadal hem programat una tercera sessió amb la pel·lícula La crida del bosc, per a les famílies que tenen per costum anar a el cinema després del dinar de Nadal i que aquest any no vulguen anar-se’n a València. A més, el dia 12 tindrà lloc un espectacle musical titulat Concert Desconcert i el dia 13 el Liceu acollirà una posada en escena de gran qualitat, de la mà d’Alberto San Juan i Fernando Egozcue, titulada Pols Enamorat. Per acabar el mes hem programat un espectacle molt especial: Swing for Christmas, a càrrec de Babalú Swing Band, una agrupació que ja va actuar a l’agost a Xest i que és molt interessant”, va desgranar la regidora.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*