La neu i les gelades beneficiaren els cultius agrícoles de Requena-Utiel

Hasta el momento, la helada más fuerte se registró en la madrugada del pasado martes.

Post també disponible en: Castellano

L’episodi de fortes gelades que registra la comarca Requena-Utiel, des del 25 de desembre, i el temporal de neu que ha portat la borrasca Filomena aportaran grans beneficis als cultius agrícoles. Segons l’opinió de molts agricultors, el fred intens prolongarà la letargia hivernal de les vinyes i els ametllers evitant brotacions prematures a la primavera. D’aquesta manera, els cultius quedaran preservats, en major mesura, de les gelades, que es produeixen amb freqüència a la zona, durant la primavera.

L’únic cultiu que els agricultors temen que es puga veure malmès per les intenses gelades és l’olivera, a causa que té la seua massa foliar perenne.

A més, els agricultors manifesten que “els freds intensos contribueixen també a reduir la població de les plagues que afecten els cultius agrícoles”.

La neu també ha estat ben rebuda pels agricultors, en general, per la gran aportació d’aigua que proporcionarà a la terra a la qual també li dóna més esponjositat facilitant algunes tasques agrícoles. També estan contents els agricultors cerealistes que estaven dies passats sembrant cereals, ja que la neu, “facilités la seua naixença i el desenvolupament dels sembrats” manifesten. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*