La PAC d’enguany inclou elevar el valor dels drets més baixos en detriment dels més alts

Post també disponible en: Castellano

Luis Javier Navarro, vicesecretario de la Unió de Llauradors considera que “el cultivo de la vid, posiblemente no se vea perjudicado por el ajuste del valor de los derechos” 

En l’actualitat, s’està parlant llargament en el sector agrari de Requena-Utiel sobre les ajudes de la Política Agrícola Comunitària -PAC- sobretot dels canvis que es van a introduir per a aquest any i el pròxim. En aquesta comarca, els ajuts de la PAC són molt importants; doncs complementen els ingressos que perceben els agricultors per les seves collites i especialment quan els preus dels seus productes són baixos, com passa actualment.

El factor que els agricultors consideren més polèmic és el de la convergència de la valor dels drets, que es va ha aplicar a partir d’aquest any. És a dir: es va a elevar el preu dels que tenen un valor més baix, a costa de reduir el dels drets que el tenen més alt. Això vol dir que “hi haurà agricultors que veuran incrementats de forma destacada els fons que rebran aquest any de la PAC, pel que fa als anteriors, mentre que, a altres, se’ls aplicaran reduccions també significatives” va afirmar Luis Javier Navarro, vicesecretari de la Unió de llauradors i pagès de la comarca.

El dirigent agrari considera que “el cultiu de la vinya, possiblement no es vegi perjudicat per l’ajust de la valor dels drets; però està clar que sí perjudica la ramaderia”. Informa, Luis Ibáñez

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*