La parròquia de la Nativitat de la Mare de Déu de Turís ha celebrat la festa de la patrona, la Mare de Déu dels Dolors Gloriosos

Post també disponible en: Castellano

La parròquia de la Nativitat de la Mare de Déu de Turís ha pogut celebrar amb tota solemnitat la festa canònica de la patrona de la localitat, la Mare de Déu dels Dolors Gloriosos.

Complint amb totes les normes de prevenció, higiene i aforament els fidels han pogut reunir-se un any més en la tradicional novena, cada nit a partir de les 22,00 hores, en una edició molt especial en la que s’ha tingut present a totes les víctimes del coronavirus així com a familiars i amistats, al mateix temps que s’ha pregat per totes les persones que es troben en primera línia treballant per a minimitzar els efectes d’esta pandèmia.

Enguany la patrona ha tingut un nombrós grup de clavariesas que, sense pensar-se’l dos vegades, han donat un pas avant per a presidir i fer-se càrrec de la festa.

D’altra banda, la missa ha sigut més especial si és possible ja que s’ha comptat amb la presència dels xiquets i xiquetes que han pres la Primera Comunió. També va estar present la corporació municipal amb l’alcalde, Eugenio Fortaña, al front.

Diumenge que ve se celebrarà la festivitat de San Francisco de Borja, patró de Turís, amb la participació dels seus clavaris.

A principis d’estiu la parròquia es va plantejar celebrar les misses, tant de les festes populars i patronals d’agost com les de les festes canòniques dels patrons, si la normativa anticovid ho permetia.

Així, doncs, com una mesura extraordinària, davant de tan extraordinària situació, la Confraria dels Sants Patrons va baixar les seues imatges en vehicle dónes de l’ermita perquè ambdós presidiren l’altar major del temple fins a la festivitat de San Francisco. Es tracta d’un fet puntual ja que tal situació només s’havia produït l’any 2006, al celebrar-se el centenari del seu patronatge. Informa, Enrique Mora

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*