La Parròquia de Sant Pere Apóstol de Buñol rep un any més al patró Sant Lluís Bertrán de manera discreta per a evitar aglomeracions

Post també disponible en: Castellano

Bunyol ha viscut per segon any consecutiu el trasllat del seu patró, Sant Lluís Bertrán, de manera atípica a causa de la pandèmia que no permet realitzar amb normalitat la celebració de la Fira i Festes patronals de Buñol en honor al seu molt estimat Sant Lluís.

En plena pandèmia de Covid-19 el trasllat del sant no pot convertir-se en un acte multitudinari és per això que s’ha decidit fer-ho a primera hora de la vesprada, una mica ocult, per a evitar aglomeracions.

La imatge de Sant Lluís ha sigut trasllada en un camió des de la seua ermita, situada en el passeig que porta el mateix nom del sant, des d’on com és tradició el dissabte que dóna inici a la Fira i Festes de Buñol és traslladat a la parròquia de Sant Pere Apóstol. El patró ha sigut transportat a l’església acompanyat també per l’alcaldessa, Jonquera Carrascosa, el cap de la Policia Local i el cap de Protecció Civil; al costat d’una xicoteta representació dels clavaris de Sant Lluís i del consell pastoral. En el moment que ha arribat el patró s’han voltejat les campanes.

El rector, Enrique Boronat, demana a la gent que “siga responsable perquè no es pot limitar l’aforament de la parròquia però cal ser conscients que es pot celebrar amb mesures de seguretat. No es pot fer processó, ni Tomatina, ni cavalcades ni ofrenes, però sí que podem celebrar la fe. La gent es pot acostar guardant les mesures de seguretat per a gaudir d’una altra manera d’aquestes festes”.

Els actes religiosos per a aquests dia són:

Verge dels Desemparats

Dilluns 23 d’Agost a les 20,00h. 1r dia Tridu en Honor a la Verge dels Desemparats, patrona de Buñol.

Dimarts 24 d’Agost a les 20,00h.2n dia Tridu en Honor a la Verge dels Desemparats, patrona de Buñol.

Dimecres 25 d’Agost a les 20,00h. 3r dia Tridu en Honor a la Verge dels Desemparats, patrona de Buñol.

Sant Lluís

Jueves 26 d’Agost a les 12,00h. Solemne Eucaristia en honor a Sant Lluís Bertrán en la parròquia de Sant Pere Apóstol.

Divendres 27 d’Agost a les 11,30h. Visita de Sant Lluís a la Residència d’Ancians de Buñol i a les 12:00h. Eucaristia en honor a Sant Lluís Bertrán en la Parròquia de La nostra Senyora dels Dolores.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*