La Policia de la Generalitat intercedeix en la recuperació de dues monedes taifes d’Alpuente

Se trata de dos taifas de Yumn Al-Dawla Al-Bunt (Alpuente).
Se trata de dos taifas de Yumn Al-Dawla Al-Bunt (Alpuente).

Post també disponible en: Castellano

El grup de Patrimoni Històric de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana ha intercedit entre una casa de subhastes de numismàtica i l’Ajuntament d’Alpuente en la recuperació per a aquesta localitat de dues monedes hispano-àrabs de plata pertanyents a la taifa de Alpuente de segle XI.

El responsable del grup de Patrimoni de la Policia de la Generalitat, Antonio López, ha fet entrega de les dues peces numismàtiques recuperades a l’alcaldessa d’Alpuente, Alicia Pérez. Aquestes monedes s’estaven comercialitzant de forma lícita a través d’una casa de subhastes, però a causa de l’interès cultural que suposen per Alpuente, i gràcies a la intercessió dels agents de el grup de Patrimoni, s’ha aconseguit que el seu legítim propietari les done a l’municipi de forma desinteressada.

Segons especialistes en numismàtica, es tracta de dues taifes de Yumn A el-Dawla A el-Bunt (Alpuente). Aquestes fraccions s’atribueixen a Muhammad Ben Abd Allah, Rei de la taifa d’Alpont (1030-1042). Les peces es caracteritzen per ser diferents a èpoques anteriors, amb una mida molt diminut, diversiforme, amb un pes molt reduït i una producció escassa.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*