La Policia Local de Xest posa en marxa una campanya especial contra la violència de gènere

Post també disponible en: Castellano

Davall el lema “No sigues còmplice del maltratador, parla per ella” es demana la col·laboració de tota la ciutadania

La Policia Local de Xest ha posat en marxa una campanya contra la violència de gènere, demanant la col·laboració de la ciutadania per ajudar a totes les dones que puguen veure’s en situació de maltractament.

Tal com han explicat des de la prefectura de policia, tot i que hi ha una campanya de el Ministeri d’Igualtat en la qual es posen a disposició de les víctimes diferents telèfons i aplicacions per a sol·licitar ajuda ja que el col·legi de farmacèutics també ha difós l’acció ” mascareta 19 “, amb ajuda directa per a les dones que demanen aquesta mascareta en una farmàcia; aquestes mesures no són suficients en determinats casos i moltes de les dones afectades per la violència de gènere no arriben a rebre aquesta informació.

Des del 25 de març arriben diàriament denúncies de violència de gènere als jutjats de Requena, ja que el confinament ha provocat que les víctimes i els seus fills i filles convisquen amb els seus agressors les 24 hores del dia, sense possibilitat de demanar ajuda a molts casos.

“Imaginem víctimes que no tenen possibilitat de sortir al carrer, que no tenen telèfon o el tenen controlat per la seua parella, una característica comun en el perfil de la persona que exerceix el maltractament, qui té un control absolut de tot el que fa la dona, vetant tot tipus de comunicació; o que simplement tenen al seu maltractador 24 hores a casa i no tenen via d’escapament a causa de el decret d’estat d’alarma en què ens trobem. O que la víctima no parla el nostre idioma. Aquestes dones difícilment podran tenir informació sobre les vies d’ajuda existents “, exposen des de la Policia Local.

Per això, sota el lema “No sigues còmplice de l’maltractador, parla per ella”, s’ha posat en funcionament aquesta campanya de col·laboració veïnal amb Policia Local. Aquesta iniciativa demana la implicació de tots els veïns i veïnes de Xest perquè, en cas que detecten signes de maltractament, mantenint les normes de l’aïllament, ofereixen la seua ajuda a la persona afectada i, en cas d’escoltar una agressió o amenaça, contacteu directament amb el 016 o telefoneu a la Policia Local.

“Ara que tots i totes som a casa podem ser conscients de la situació que es viu per algunes veïnes que no havíem reparat abans. En aquests moments d’aïllament pots ser la seua veu i prestar especial atenció a qualsevol senyal d’agressió física o psicològica “, apunten des de la Policia Local.

Indicacions de la Policia · Com puc ajudar

• Si notes algun signe de maltractament observa i ofereix la teua ajuda, respectant les normes de l’aïllament. Fes que la víctima no s’assenta sola.

• Pregunta entre el veïnat si han vist o escoltat alguna cosa, respectant les normes de l’confinament.

• En cas d’escoltar una agressió o amenaces, contacta directament amb el 016 o crida a la Policia Local.

• Un cop es persone la Policia Local al lloc dels fets, col·labora tot el possible, ja que la informació que puguis aportar és fonamental per ajudar a la víctima. Aquestes agressions es donen dins de l’habitatge i no sol haver testimonis, per la qual cosa teua ajuda és molt important.

No sigues còmplice de l’maltractador. Parla per ella.
Emergències 112
Policia Local 670.281.500
Guàrdia Civil 96 251 0029

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*