La primera fase del Pla Resistir destina 110.400 euros a 47 empreses xestanes

Post també disponible en: Castellano

En el marc del Pla Resistir, en el qual col·labora la Diputació, els ajuntaments i la Generalitat Valenciana per a destinar un paquet d’ajudes per als sectors més afectats per les mesures de lluita contra la COVID-19, Cheste disposa d’una injecció de 253.894 euros, que s’han sumat a les dotacions de les ajudes als negocis locals impulsades per l’Ajuntament dins del Pla Reactiva Cheste.

Aquest mes de juliol es repartiran 110.400 euros a 47 empreses locals, en una primera fase d’execució del Pla Resistir i pròximament es convocaran noves ajudes fins a esgotar el total de la subvenció. 

Tal com dictaminava la Generalitat, podien optar a la subvenció empreses d’allotjament i activitats turístiques; d’hostaleria, restauració i oci nocturn; així com aquelles que desenvolupen activitats de creació, artístiques, d’espectacles, esportives, recreatives i d’entreteniment. Tant les empreses com les persones autònomes a les quals s’ha concedit l’ajuda rebran en els pròxims dies 2.000 euros, més 200 euros per cada treballador/a. “Els nostres tècnics municipals han establit contacte directe amb les assessories del municipi per a explicar-los com fer la tramitació i per a oferir-los tota la informació sobre aquestes ajudes, de manera que es cobriren les necessitats de les persones autònomes i de les empreses locals afectades, sempre que s’ajustaren a l’especificat en les bases que va publicar Conselleria”, ha destacat l’alcalde, José Morell.

Més ajudes a nivell local. Pla Reactiva Cheste

A més, dins del Pla Reactiva Cheste, impulsat des de l’Ajuntament amb fons municipals a partir de l’acord de tots els grups polítics amb representació en el ple, aquest mes també s’efectuarà l’ingrés de la segona tanda d’ajudes destinades als negocis locals afectats per la crisi de la Covid-19, que ascendeix a un total de 27.650 euros.

En una primera fase, el Pla Reactiva va convocar una línia de subvenció destinada als comerços chestanos que van haver de tancar o que van patir pèrdues a causa de la pandèmia, en la qual es van invertir 153.400 euros. “Aquesta segona fase ha anat destinada a empreses que han hagut de reduir horaris o tancar a causa de les restriccions i per a aquelles que no van poder beneficiar-se en la primera tanda”, ha explicat *Morell.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*