La regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Buñol informa la ciutadania de la realització de test a la població en general

Post també disponible en: Castellano

Mati Mas, edil de Sanitat buñolense confirma que des de la Generalitat Valenciana informen que actualment els test que s’estan realitzant són els que ens informen de la presència de la malaltia i que per tant són realitzats a aquelles persones que presenten símptomes i que han sigut utilitzats en l’orde següent: personal sanitari, residències de majors i membres i Forces de Seguretat de l’Estat

Mati Mas, regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Bunyol, comunica a la població de com s’estan realitzant els tests en aquests moments en un comunicat. Diu textualment: “Des del principi de les crisis, el govern de Bunyol, i especialment des de la Regidoria de Sanitat, hem estat en contacte amb les autoritats sanitàries, per estar informats tant de dades com de protocols a seguir per COVID19. Com tots sabreu les dades, protocols, actuacions i altres han anat evolucionant conforme s’anava coneixent la malaltia. Hem passat des de l’ús innecessari de les mascaretes a l’ús recomanat, entre altres coses, perquè per a tothom, fins i tot per als científics de més renom, és una malaltia nova i com a tal, a mesura que es realitzen les investigacions es descobreixen noves coses a les quals ens hem d’adaptar “.

Continua dient: “L’última de les controvèrsies és la realització o no de test massius a la població, (aconsellat per l’OMS). Fins al moment coneixem a grans trets dos tipus de test:
1 – La tècnica PCR que identifiquen la càrrega genètica de virus, bàsicament que ens indiquen si estem contagiats o no, i
2 – Aquells que detecten la presència d’Anticossos, que és indicatiu de què pacient està o ha estat infectat per COVID-19 (seroprevalença) “.

L’edil confirma que des de la Generalitat Valenciana, “ens informen que actualment els tests que s’estan realitzant són els de el primer tipus, és a dir, aquells que ens informen de la presència de la malaltia i que per tant són realitzats a aquelles persones que presenten símptomes i que han estat utilitzats en el següent ordre; personal sanitari, residències de gent major i membres i forces de seguretat “.

Diu: “Les últimes notícies pel que fa a test i ajuntaments, és que des de la Generalitat Valenciana de salut s’han seleccionat 111 municipis de la CCVV per realitzar test de seroprevalença (presència d’Anticossos en sang) que són gestionats exclusivament des del ministeri de sanitat , per avaluar la incidència real de virus en la població i que per tant no tenim accessibilitat a aquest tipus de test. Com haureu sentit alguns ajuntaments del voltant, han realitzat des dels seus regidories de Sanitat test als treballadors dels seus ajuntaments, en tot moment es tracta de test de confirmació o no de la malaltia, (PCR) en cap cas de seroprevalença”.

Així és que, des d’aquesta regidoria, “s’ha considerat innecessari que l’Ajuntament de Bunyol compri i faci aquestes proves per diverses raons:
1- Amb aquest tipus de proves no podem conèixer les persones immunes ja al COVID-19
2- Suposa una despesa altíssim per als ciutadans els beneficis, recauen només en uns pocs. exemple; treballadors de l’Ajuntament. L’ideal seria que el personal sanitari realitzés aquestes proves a la població sencera.
3 – Considerem que els tests han de ser realitzats pels professionals sanitaris i no a manera particular per ajuntaments o altres organismes, que no fem més que entorpir la tasca dels professionals “.

Per finalitzar, Mati Mas agraeix a la població de Bunyol el civisme demostrat per tots els ciutadans davant aquesta situació. Pel que, des de la Regidoria de Sanitat, i des del Govern en general, no deixarem de lluitar per la salut de les / els bunyolers, intentant en tot moment, mantenir-nos i mantenir-vos informats “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*