La regidoria de Sanitat de Xest posa en marxa una nova iniciativa per a celebrar dies internacionals de la Salut

Post també disponible en: Castellano

Baix en nom “Dies de”, aquesta iniciativa arranca amb la celebració del Dia Mundial sense Tabac, amb xarrades de prevenció per a alumnat de Primària i Secundària i assessorament en el Centre de Salut per a tota la població 

La setmana vinent començarà a Xest una nova iniciativa de la regidoria de Sanitat per a informar, sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre la prevenció i promoció de la Salut. El projecte, titulat Dies de, es coordinarà des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) i contempla diferents actuacions amb motiu de celebracions mundials vinculades amb la Salut i organitzades per entitats nacionals i internacionals.
La primera de les accions del projecte coincidirà amb la celebració del Dia Internacional sense Tabac, el 31 de maig. Per això, del 23 al 30 de maig es realitzaran xarrades-taller en els CEIP Francisco Giner dels Rius i Ana Lluch i en l’IES Ricardo Marín. D’altra banda, el Centre de Salut comptarà amb un espai informatiu sobre tabaquisme, guiat per la psicòloga de la UPCCA, Alejandra Santos. Aquest punt d’informació se situarà en l’entrada de l’ambulatori el dimarts 31 de maig i estarà operatiu de 9.00 a 12.00.
A més, durant tota la setmana es difondrà cartelleria en les xarxes socials municipals i en diferents punts de la localitat per a conscienciar i sensibilitzar a la població. El 27 de maig, coincidint amb la celebració del Mercat ambulant Solidari, es repartiran en la plaça Doctor Cajal guies elaborades per la Generalitat, en horari de 09.00 a 12.00.
“En aquesta primera ocasió centrarem el projecte Dies de sensibilitzar a la ciutadania sobre els efectes nocius del tabac en la Salut, però també s’incidirà en l’impacte ambiental que té la producció de tabac, amb la finalitat de promoure el pensament crític i reflexiu que conduïsca a un canvi cap a hàbits de vida saludables i d’autocura”, explica la regidoria de Sanitat, Mª Ángeles Llorente. “En el marc d’aquesta iniciativa, al llarg de l’any continuarem apostant per la prevenció i la promoció de la Salut unint-nos a altres celebracions nacionals i internacionals vinculades amb la Salut”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*