La regidoria de Turisme de Xest organitza una ruta senderista pel Camí de la Llana

Post també disponible en: Castellano

Xest realitza una ruta senderista pel Camí de la Llana, un dels camins que compon la xarxa de rutes secundàries de el Camí de Santiago. 
L’activitat, organitzada per la regidoria de Turisme, dissabte passat, 14 de maig, va reunir 22 persones que van realitzar el tram del Camí de la Llana que uneix Loriguilla i Xest, amb un recorregut de 13 quilòmetres, que va començar en l’estació de tren de Loriguilla i va finalitzar en la plaça de l’Església de Xest, amb una duració total de tres hores i mitja.
Durant la ruta, els i les senderistes van gaudir de la naturalesa i van conéixer la importància històrica del Camí de la Llana, a l’ésser un traçat que en una altra època va estar dedicat a la transhumància i per ser el camí seguit per comerciants de llana i esquiladors. A més, van participar en l’eixida membres de l’Associació Jacobea de Requena, que van aprofitar la caminada per a repassar la senyalització de la ruta dins del Camí de Santiago, pintant indicacions que serviran de guia per a altres pelegrins.
“Va ser una experiència molt agradable, compartim xarrades i riures i, a més, vam aprendre diverses anècdotes sobre el camí mentre vam anar remarcant la senyalització, amb la típica fletxa groga, símbol del camí”, ha destacat la regidora de Turisme, Brenda Jiménez. “Vull agrair el treball realitzat per Alberto, el guarda rural, que va estar pendent guiant-nos i facilitant les dificultats del camí”.
Ruta de la Llana
L’any 1999 es va publicar el llibre La Ruta de la Llana. Guia del Pelegrí a Santiago de Compostel·la. De Conca a Burgos, on es recull el traçat realitzat per 3 pelegrins l’any 1624 que van realitzar aquesta ruta per a visitar la tomba de Santiago Apòstol. Això va donar la possibilitat de rescatar informació de pelegrins que aprofitaven els recorreguts creades pels ramaders transhumants per a poder connectar-se al Camí Francés. 
Aquesta Ruta de la Llana recorre 675 quilòmetres en 27 etapes a través de 3 comunitats: València i les dues Castillas, i és una de les més extenses del Camí de Santiago.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*