La Regidoria d’Urbanisme de Bunyol informa mitjançant una xarrada sobre l’expedient de Minimització d’Impacte Territorial per a la regularització de cases de muntanya

Post també disponible en: Castellano

La xarrada sobre l’expedient de MIT per a la regularització de cases de muntanya a Bunyol va tindre lloc el dimecres a la Sala El Mercat amb gran èxit de públic i participació. Va intervindre Rafa Pérez, regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament de Buñol i Vicente García, director general d’Urbanisme i Territori de la Generalitat Valenciana. 

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Bunyol va organitzar una xarrada informativa el dimecres a la Sala El Mercat de Bunyol per a informar sobre els expedients de Minimització d’Impacte Territorial (MIT) que tenen com a objectiu la regularització de les cases de muntanya presents en tot el terme municipal i que estan en sòl rústic i no urbanitzable. Ràdio Buñol TV va acostar a tots els que no van poder assistir de manera presencial aquest acte en directe. En les pròximes hores es pujarà aquesta retransmissió completament editada per tots els seus canals informatius i de difusió.
Rafael Pérez, edil d’Urbanisme del Consistori buñolense, va intervindre primerament abans de Vicente García, director general d’Urbanisme i Territori de la Generalitat Valenciana. Acompanyant l’acte va estar Jonquera Carrascosa, Alcaldessa de la localitat.
L’edil d’Urbanisme del Consistori buñolense va informar els presents de la necessitat i urgència de tindre els habitatges d’aquest tipus regularitzades a curt i mitjà termini. “Els propis veïns, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la recentment creada Agència Valenciana de Protecció del Territori, a partir de 2022, vigilaran el control, la construcció i la contaminació que puguen generar aquests habitatges que no es troben en situació regular”.
A més també va alertar als veïns de la necessitat de tots de comptar amb una legalització dels habitatges del terme perquè en cas de patir alguna desgràcia com a incendis forestals devastadors, o compra-venda, donacions a fills o herències, si no es compta amb aqueixa legalitat no podrà justificar-se de cap manera ni sol·licitar cap indemnització possible.
Pérez va incidir en què aquests tràmits són costosos en el temps però no econòmicament, i que repercutiran positivament tant a nivell individual com col·lectiu perquè en el cas que els veïns tinguen els seus habitatges regularitzats en les partides de la localitat, l’Ajuntament tindrà obligatorietat d’oferir serveis de qualitat, com la recollida de fem, el reciclatge i el condicionament de camins rurals. “Alguna cosa que actualment no estem obligats per no tindre als nostres habitatges regularitzats però que encara així l’Ajuntament intenta oferir aqueix servei a tota la població”, destacava l’edil.
Els tràmits per a sol·licitar aquesta minimització d’impacte territorial arranquen amb la consulta a un arquitecte o arquitecte tècnic que redactarà l’informe necessari. S’ha de sol·licitar per registre d’entrada a l’Ajuntament i per acord plenari arrancarien els tràmits burocràtics que finalitzarien amb aqueixa minimització, concedida pel propi Ajuntament. 
Vicente García, director general d’Urbanisme i Territori, va assegurar que en la Comunitat Valenciana estan comptabilitzades entorn de 307.000 habitatges irregulars. “Els Ajuntaments i la Conselleria facilitaran al propietari tots els tràmits perquè pretenem que aquesta situació, que ve arrossegada de fa molts anys, ja estiga regularitzada i els danys puguen ser els menors per al ciutadà. Vull transmetre a la ciutadania que això no és un joc, en cas de multes poden arribar a tindre pena de presó si es continua construint de manera il·legal, sense permisos, envaint l’ecosistema o contaminant el nostre medi ambient”.
El director general d’Urbanisme va respondre a tots els dubtes dels presents, que van ser molts els que van acudir a aquesta xarrada informativa. A més també va recordar que tota la informació poden trobar-la en la web de la direcció general d’urbanisme, on poden descarregar-se una guia informativa i veure els passos a seguir per a sol·licitar aquesta regularització.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*