La Ribera rebrà més de set milions d’euros de la Diputació en el primer lliurament del Fons de Cooperació 2023

Post també disponible en: Castellano

La corporació provincial avança dos mesos la primera de les seues aportacions al programa en el qual participa al costat de la Generalitat i les ajudes del qual poden destinar-se a inversió o despesa corrent

Després dels 40 milions que es repartiran 269 municipis i entitats locals menors, al febrer hi haurà un altre lliurament de 20 milions amb el qual es triplicarà l’aportació autonòmica al Fons en la província

Els municipis de la Ribera Alta rebran més de cinc milions, amb 443.000 euros per a Alzira, mentre que a les localitats de la Ribera Baixa els corresponen dos milions, amb 334.000 euros per a Sueca i 325.000 per a Cullera

La Ribera rebrà 7.266.765 euros de la Diputació de València en el primer lliurament del Fons de Cooperació Municipal que la institució provincial realitzarà als ajuntaments en el marc d’este pla conjunt amb la Generalitat. La partida forma part dels 60 milions d’euros pressupostats inicialment en els comptes de 2023 per a un fons que pot destinar-se a inversió o despesa corrent, dels quals es transferiran ara 40 i altres 20 el mes vinent de febrer.

El primer lliurament del fons provincial concedix a la Ribera Alta 5.249.239 euros dels 40 milions que es repartixen els 266 municipis de la província i les tres entitats locals menors. En funció de la població i amb criteris correctors en favor dels ajuntaments amb menys recursos, el repartiment a la comarca deixarà 443.931 euros a Alzira, que supera els 45.000 habitants; 349.743 a Algemesí, amb un cens de prop de 28.000 persones; i més de 312.670 a Carcaixent, que té una població de més de 20.000 habitants. Entre els menys poblats, Cotes i Sellent, que no aconseguixen els 400 habitants, rebran al voltant de 60.000 euros cadascun.

La Ribera Baixa compta amb una assignació global de 2.017.526 euros, dels quals 334.869 arribaran a Sueca i els seus quasi 28.000 habitants, i 325.954 a Cullera, el cens dels quals frega els 23.000 habitants. Quant als menys poblats, l’entitat local menor del Mareny de Barraquetes, amb menys de 800 habitants, comptarà amb 75.669 euros. A més, fins a sis municipis de la comarca, Almussafes, Sollana, Albalat de la Ribera, Corbera, Favara i Polinyà de Xúquer, i l’entitat local menor d’El Perelló, superen els 100.000 euros.

La Diputació de València va donar llum verda en el ple de gener a la transferència als ajuntaments de la província dels primers 40 milions d’euros que la corporació aporta enguany al Fons de Cooperació Municipal, avançant dos mesos el pagament d’estes ajudes que els consistoris van començar a rebre a la fi de març en l’anterior exercici. Amb 60 milions pressupostats en els seus comptes de 2023, la Diputació triplica l’aportació que realitzarà el Consell a la província en el Fons de Cooperació Municipal.

Agilitzar els tràmits

El diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell, ha explicat que la intenció de la corporació és que els recursos “arriben com més prompte millor als ajuntaments”, al mateix temps que ha avançat un segon lliurament de 20 milions d’euros que té la intenció de portar al ple de febrer. En paraules del president de la institució, Toni Gaspar, “el fet d’haver aprovat el pressupost al novembre ens permet agilitzar els tràmits i dotar als municipis de la liquiditat que necessiten”.

Tots els grups representats en la Diputació van votar a favor de la moció que impulsa el primer pagament de l’aportació provincial al Fons de Cooperació. “La voluntat és que els ajuntaments disposen de tots els recursos que destina la Diputació al Fons abans de finalitzar el primer trimestre de l’any, que va ser el moment en què van començar a arribar els primers pagaments l’any passat”, ha explicat Mascarell, qui no descarta destinar romanents i incrementar la dotació del programa, com va succeir en 2022 amb una històrica aportació de 80 milions d’euros que quadruplicava l’assignació del Consell a la província.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*