La segona etapa del Gir Moscato passa per Xest amb 192 ciclistes

Post també disponible en: Castellano

Prop de dos-cents ciclistes es van congregar ahir a la vesprada a Xest per a recórrer els 75 km de la segona etapa del Gir Moscato, una carrera promoguda des de la Mancomunitat Foia de Buñol-Chiva i dirigida per Javier Montaner i Gador Martin, que pretén posicionar-se com a referent esportiu i turístic, posant en valor la tradició vinícola de la comarca. 

“La iniciativa de realitzar aquest esdeveniment esportiu va sorgir del ciclista professional chestano Javier Montaner, que va contactar amb els Ajuntaments de la comarca i amb la Mancomunitat”, explicava la regidora de Turisme, Brenda Jiménez. “A l’Ajuntament de Cheste no dubtem a col·laborar en l’organització d’aquesta competició que ret homenatge al moscatell, varietat típica i predominant a la nostra comarca; i prompte vam tindre el suport de la Cooperativa Cheste Agrària i de Caixa Rural de Cheste, totes dues patrocinadores de la carrera”.

La segona etapa del Gir va arrancar a les portes de la cooperativa chestana amb un homenatge al ciclista Sergio Baeza, mort el mes de juliol passat després de participar en el Memorial de Ciclisme Manuel Salinas en la localitat alacantina d’Albatera. Tot seguit es va donar el tret d’eixida de la prova, que va comptar amb ciclistes de diferents punts de la Comunitat Valenciana i amb la participació de l’equip anglés Identity Racing, on va despuntar el líder de la carrera.

“L’etapa de Cheste té un recorregut molt complet, amb una zona plana i bastant tècnica de curveo, i després hi ha un repit bastant dur on se selecciona la carrera. Així que podrem gaudir primer de muntanya i, en passar pel poble, d’una meta volant perquè no hi haja aturades. Encara que sembla fàcil, el repit de darrere del circuit és bastant exigent, són cinc voltes i cada vegada es va eliminant a un grup gran de corredors”, apuntava el director del Gir Moscato, Javier Montaner, qui també va participar en l’etapa. “Des de gener hui dia aquesta és la prova que ha tingut més participació; de fet, en una carrera de rànquing nacional solo es permeten 200 ciclistes i ací quasi hem penjat el cartell de no hi ha bitllets”.

El recorregut va acabar al carrer València amb l’aplaudiment de desenes d’espectadors i espectadores que es van acostar al punt de meta per a rebre als i les esportistes. L’acte va finalitzar amb el lliurament de premis en la plaça Doctor Cajal, enfront de l’Ajuntament, a càrrec del director de la Caixa Rural de Cheste, Ricardo Llorens; de l’alcalde de Cheste, José Morell; i dels regidors de Turisme i Esports, Brenda Jiménez i Francisco Llorens, respectivament.

“Les dades parlen per si sols: els 200 corredors que participen hui en Cheste són l’indicatiu que el Gir Moscato està sent un èxit”, afirmava Llorens. “Aquesta és una competició ambiciosa que compta amb una bona organització. Des de les regidories d’Esports i Turisme ens bolcarem al màxim perquè tinga un llarg recorregut i esperem que també la Mancomunitat mantinga la seua implicació perquè aquest Gir s’aferme com a referent esportiu i turístic”.

Aquesta vesprada Yátova acollirà la tercera etapa del Gir Moscato, a partir de les 17.30. Tota la informació sobre la carrera i les classificacions es poden consultar en la web https://hemonsocks.com/giromoscato/.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*