La Unitat de Violència de Gènere de Bunyol es presenta amb defensa personal femenina i xarrades informatives sobre violència cap a les dones

Post també disponible en: Castellano

Fa un any va ser creada aquesta unitat per part de la Policia Local de Buñol. Una iniciativa de la qual María Vallés, regidora d’Interior, s’ha mostrat molt satisfeta pel treball que realitza diàriament l’agent de Policia Local que la dirigeix, Noelia Tamarit, molt formada en aquest assumpte per a donar una excel·lent atenció a les víctimes.

Amb motiu del 25N, entre les activitats organitzades per les regidories d’Igualtat, Benestar Social i Educació, juntament amb la d’Interior i Policia Local, la Unitat de Violència de Gènere de la Policia Local de Buñol ha realitzat un curs de defensa personal femenina, impartit per Antonio Muñoz, oficial Cap de la Policia Local de Buñol i Noelia Tamarit, agent de la Policia Local. A més, en el mateix enclavament es van desenvolupar unes xarrades informatives per part de la citada unitat, els ponents de la qual van ser: Antonio Muñoz, oficial Cap de la Policia Local de Buñol; Noelia Tamarit, agent de Policia Local de Buñol i responsable de la Unitat de Violència de Gènere; Ángeles Albarca, advocada del torn d’ofici especialitzada en Violència de Gènere; Ángela Merino, psicòloga del Centre de la Dona Rural, i Miriam Tudela, treballadora social del Centre de la Dona Rural. 

Antonio Muñoz, oficial Cap de Policia Local de Buñol, recorda que fa un any es va crear aquesta Unitat amb el propòsit d’oferir un servei personal i pròxim a qualsevol víctima de maltractament físic, psicològic, i en qualsevol ambient com en el treball, abús sexual o en l’àmbit educatiu. “Segons un conveni que estem ultimant, la Policia Local es farà càrrec de víctimes de risc no benvolgut i/o baix. Les víctimes catalogades de major risc són competència de Guàrdia Civil, però en qualsevol cas atenem a totes les dones que el necessiten. Estem en la reguarda de la Policia Local per a escoltar-les i assessorar-les en tot. Desgraciadament sí hem detectat que cada vegada comptem amb més víctimes molt joves i és una cosa que hem de revertir tota la societat en unitat. Tinc esperança que puguem aconseguir-ho”.

María Vallés, regidora d’Interior de l’Ajuntament de Buñol, està profundament satisfeta amb el treball que des del cos s’està realitzant en aquest assumpte, i sobretot el treball ingent de Noelia Tamarit, que des del principi s’està formant molt i sempre proposant activitats o xarrades per a conscienciar a la societat sobre aquest problema i de l’atenció personalitzada que ofereix aquesta unitat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*