L’Ajuntament de Bunyol aprova un pressupost municipal de 10,3 milions d’euros per a 2020

Sesión plenaria del Ayuntamiento de Buñol.
Sesión plenaria del Ayuntamiento de Buñol.

Post també disponible en: Castellano

El govern de l’Ajuntament de Bunyol ha aprovat en la seva última sessió plenària de l’any el seu pressupost municipal per al 2020 que ascendeix a 10,3 milions d’euros.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels grups municipals que componen el govern local (PSOE, Esquerra Unida i Podem) i amb l’abstenció d’IAB i el vot en contra de PP.

L’edil d’Hisenda, Manuel Serra, va explicar les principals partides, evolució i propostes de l’pressupost de 2020 que ha comptat amb el suport de el Consell Econòmic i Social. Manuel Serra va defensar que s’han tingut «en compte les aportacions de sindicats, associacions i societat civil per fer-los més representatius de les necessitats dels veïns», i va defensar el vot favorable del seu grup, el PSOE.

Manuel Serra ha explicat que s’ha buscat «la major eficiència, i que està contemplada la partida suficient en personal per, pel que solucionin els problemes, tornar a tenir policies suficients com per assumir el torn de nit».

La principal partida dins d’aquests 10,3 milions és la de personal, per a la qual es destinen 4,5 milions d’euros. A la resta, destaca l’augment en 40.000 euros destinat a manteniment d’edificis, o de 22.500 euros per a Turisme, Festes i Tomatina, destinats especialment a la promoció de l’75 aniversari de la Tomatina i la seguretat de la mateixa. També es recull un reforç de l’àrea d’urbanisme per a treballs relacionats amb el desenvolupament del municipi.

A més s’ha tingut en compte un augment en les subvencions a les associacions del municipi, congelades en l’anterior pressupost.
Pel que fa a inversions, es consignen 120.000 euros per a complementar les ajudes per obres dels Plans SOM, així com 200.000 euros per a inversions pròpies.

Quant als ingressos, destaca la pujada en una mica més de 200.000 euros d’alguns impostos, derivada de l’actualització cadastral imposada per l’Estat, de les plusvàlues per la venda d’uns terrenys de Cemex i per la millora en l’eficiència de l’servei públic.

En el torn de paraula de cada un dels portaveus, Mati Mas, de Podem, va assegurar que la seva formació dóna suport uns pressupostos «consensuats, adaptats a les propostes que hem rebut i adequats a el moment».

El portaveu d’Esquerra Unida, Rafael Pérez, ha afirmat que el seu partit vota a favor de el pressupost perquè és «una bona eina que ens ajudarà a gestionar ia fer-ho bé», i va afegir que hi ha necessitats «en àrees com la brigada, especialment en el parc mòbil, amb una flota que de vegades salta dels 20 anys d’antiguitat ».
A més, ha afegit que s’invertiran al voltant de 90.000 euros en camins rurals o els 45.000 euros de millores forestals. També va anticipar que hi haurà un Pla de Participació Ciutadana perquè els veïns decideixin el destí de 50.000 euros de l’pressupost municipal.

Sense suport de l’oposició
Per la seua banda, des del Partit Popular, el seu portaveu, David Alís, va assegurar estar «preocupat perquè són uns pressupostos continuistes que no solucionen els problemes de Bunyol, el desenvolupament econòmic i urbanístic», i va assegurar que el percentatge d’inversió «és de el 6 , 6% de l’pressupost, de manera que baixa ».

A més, va reivindicar que hi hagués una partida específica per traslladar el conservatori de la seva ubicació actual a l’antic institut, que segons el portaveu popular era «inexistent» i va anunciar que el seu vot seria en contra de l’pressupost. Des IAB es van presentar diverses esmenes que van ser rebutjades en les votacions.

Altres punts
A més, el ple celebrat ahir va aprovar altres punts per unanimitat dels grups polítics, com el canvi d’alguns dels membres de Consell Escolar Municipal, l’adhesió de l’Ajuntament de Bunyol a el Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia.

També es va aprovar la resolució d’un contracte amb una empresa per desenvolupar sòl urbanitzable que no es va arribar a executar, i també es va aprovar per unanimitat la modificació de la taxa de retirada de vehicles per la grua, per adaptar-la després d’anys sense modificar-se, per així poder treure a licitació el servei.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*