L’Ajuntament de Bunyol celebra tota una setmana d’actes pel 25N, Dia internacional contra la violència de gènere

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol, a través de la regidoria d’Igualtat i del Moviment Democràtic de Dones, juntament amb la Regidoria de Govern Interior, celebren actes pel 25N, Dia Internacional contra la violència de gènere.

Els actes van arrancar el passat 14 de novembre, amb el programa en aquesta casa, en Ràdio Bunyol, de “Converses de dones”. Dijous passat i divendres, 17 i 18 de novembre, es va dur a terme la campanya Dona la Cara, que va servir per a informar la ciutadania del carrer i es van realitzar fotografies que seran exposades en una pancarta. Els actes van continuar el divendres 18 a la vesprada, en el Teatre Montecarlo, amb l’obra “És el meu home”.

Hui dilluns 21 de novembre, de 17 a 19h en les Mestresses de casa, hi haurà una xarrada sobre l’autoprotecció, impartida per Antonio Muñoz i Noelia Tamarit, unitat de violència de gènere de la Policia Local de Bunyol, i Ángeles Albarca, advocada especialitzada en violència de gènere. S’informarà de com detectar casos de violència de gènere, dels recursos disponibles i de com usar-los; es parlarà sobre com defensar-se d’una agressió; es donaran consells d’autoprotecció general, per a aplicar tant a casa com al carrer; i l’advocada explicarà temes legals (com i on presentar una denúncia i els drets que ens assisteixen).

Demà 22 de novembre a les 18.30h xarrada en el Mercat, anomenat “Tràfic de dones i prostitució”. El dimecres, 23 de novembre, també a la sala El Mercat, però a les 18h, xarrada anomenada “Autocura, l’arbre de l’autoestima”. El dijous 24 de novembre, a les 18.30h hi haurà una concentració en la Plaça del Poble, on es presentarà la pancarta “Dona la cara”, i es llegiran els relats guanyadors de l’I Concurs de Relat Curt 25N de Bunyol, de l’IES Foia de Bunyol. Finalment es llegirà un manifest.

I el divendres 25N serà a les 19h la manifestació a València. Tots i totes hem d’assistir. Sandra Corachán, regidora d’Igualtat a l’Ajuntament de Bunyol, assegura que Bunyol sempre ha sigut un poble compromés amb la igualtat, amb els drets de les persones, i especialment amb les dones, “per això aquest conjunt de xarrades i concentracions són reflex de la importància que aquest municipi i aquest Ajuntament li dona a la igualtat entre homes i dones i tots hem de posar tota la nostra obstinació a erradicar la violència contra les dones”, va sentenciar l’edil del ram buñolense.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*