L’ajuntament de Requena dona suport a les demandes dels agricultors

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Requena s’uneix a la creixent veu dels agricultors en la seua demanda d’una agricultura justa. En un gest de solidaritat i compromís, l’Ajuntament “recolza plenament les demandes presentades en el recent manifest en favor dels agricultors, expressant el seu suport indestructible a l’agricultura”, tal como han manifestat.

“La manifestació de hui, liderada per agricultors compromesos i recolzada per un ampli espectre de professionals del camp, ha destacat les preocupacions crucials que enfronta la indústria agrícola a la nostra regió. Reconeixent la importància vital de l’agricultura per a la nostra economia local i la seguretat alimentària del nostre pais, l’Ajuntament de Requena reafirma el seu compromís de treballar en estreta col·laboració amb els agricultors per a abordar els desafiaments actuals i construir un futur més pròsper per a tots”, afirmen des del consistorio.

El manifest presentat per l’Ajuntament reflecteix una sèrie de reindivicaciones fonamentals que mereixen una atenció urgent i una acció decidida. Entre aquestes reivindicacions s’inclouen:
1- Per uns preus justos: on els agricultors obtinguen el benefici que els correspon després de les seues campanyes.
2- Verema en Verd: advoquem per la implementació de la verema en verd com a mesura
per a evitar excedents i la caiguda de preus, garantint l’estabilitat econòmica dels nostres agricultors.
3- Flexibilitat en la burocràcia: exigim la simplificació del procés de sol·licitud d’ajudes, eliminant traves administratives que dificulten l’accés a recursos vitals per al desenvolupament agrícola.
4- Rebaixa de l’IVA: demandem una rebaixa de l’IVA per a béns, serveis agrícoles i productes bàsics alimentaris, reconeixent el seu caràcter essencial per a l’alimentació i el benestar de la població.
5- Relleu Generacional: donem suport a l’enfortiment del paper de la nova generació en el camp, fomentant polítiques que faciliten l’accés a la terra i promoguen la formació i capacitació de joves agricultors.
6- Estratègia contra atacs de fauna cinegètica: demandem la implementació de mesures preventives per a protegir la producció agrícola dels danys causats per la fauna cinegètica.
7- Revisió d’ajudes al sector agrari: Instem una revisió integral de les ajudes destinades al sector , assegurant beneficis efectius i justos per a tots els agricultors.
8- Rebaixes fiscals al gasoil agrícola: sol·licitem l’aplicació de rebaixes fiscals al gasoil alleujant la càrrega financera i promovent la viabilitat econòmica de les explotacions.

9- Pla Estratègic Hídric: advoquem per la renovació d’infraestructures hídriques i el suport a nous sistemes de regadiu, garantint un ús eficient i sostenible de l’aigua en l’agricultura.
10- Polítiques Europees Justes: Exigim polítiques europees justes en l’aplicació de fitosanitaris, medicaments i mesures veterinàries, que protegisquen la salut humana i el medi ambient sense penalitzar als nostres agricultors.
11- Ajudes per al període de sequera: demandem suport i solidaritat en moments de baixa rendibilitat provocada per la sequera, assegurant la continuïtat i estabilitat del sector agrari.
12- Revisió de la PAC: Prioritzem una revisió de la Política Agrícola Comuna (PAC) que reconega i faça costat als agricultors professionals, garantint la seua contribució vital a la seguretat alimentària i al desenvolupament rural. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*