L’Ajuntament de Riba-roja de Túria aconsegueix la paritat de gènere amb 177 dones treballadores i 163 homes

Post també disponible en: Castellano

El global de dones és superior al d’homes per primera vegada en la història

Les polítiques d’igualtat han donat els seus fruits a l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i aconsegueixen ja la paritat de gènere entre homes i dones en els diversos departaments municipals. L’últim informe municipal llança uns resultats en els quals, actualment, existeixen 177 dones treballadores enfront dels 163 homes sobre un total de 340 empleats en els diversos departaments del consistori.

En l’últim lustre s’ha invertit la tendència de manera que, actualment, les dones són ja una majoria a l’Ajuntament de Riba-roja de Túria enfront del d’homes i, a més, són major número en bona part de les franges d’edat analitzades. D’aquesta manera, un 52% dels empleats públics són dones per primera vegada en la història de la localitat.

De fet, algunes àrees com a urbanisme la prefectura està ocupada per una dona, dels cinc habilitats nacionals hi ha quatre llocs ocupats també per dones, a més, de la direcció dels *escoletes, l’*escola *permanent d’*adults o l’escola de dansa. En el ple municipal, dels 21 regidors un total de 10 són dones i en l’equip de govern dels 11 hi ha també 5 dones.

El major nombre de dones queda patent en la majoria de franges d’edat analitzades a l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, de manera que en la franja entre 30 i 39 anys existeixen, actualment, 36 dones treballadores públiques als 31 treballadors homes. La següent dècada, entre els 40 i els 49 anys, la majoria de dones aconsegueix els 74 enfront dels 55 homes empleats públics.

L’única de les franges analitzades en l’informe municipal, aquells treballadors de més de 50 anys d’edat, presenta una majoria d’homes amb un total de 76 enfront dels 67 treballadors homes. Es tracta del segment d’edat més nombrós en el consistori, amb un total de 143 empleats municipals. Finalment, únicament s’ha computat un home en la franja d’edat entre 20 i 29 anys.

El departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat a conéixer les accions, les activitats i els programes que s’han realitzat des d’aquesta àrea municipal en els últims anys amb l’objectiu principal de reduir les possibles desigualtats existents en l’administració pública local entre els homes i les dones en l’àmbit laboral.

El Pla d’Igualtat del personal de la plantilla és l’eix sobre el qual gravita bona part de la gestió que s’ha dut a terme en els últims anys a l’Ajuntament de Riba-roja de Túria amb una sèrie d’accions encaminades a erradicar les possibles desigualtats existents entre els homes i les dones en l’àmbit laboral i, per tant, una eliminació de les discriminacions per gènere.

Aquest pla en l’àmbit intern del consistori es complementa amb un altre destinat a la ciutadania de Riba-roja de Túria per a difondre i promocionar actituds i visions basades en la igualtat entre homes i dones. La creació de la comissió anti-assetjament a l’ajuntament està immersa en el procés d’elaboració d’un protocol per a la prevenció i atenció de l’assetjament sexual.

L’àrea d’Igualtat, a més, ha realitzat altres activitats al llarg d’aquest període de temps com a cursos de formació per a l’emprenedoria, tallers d’autodefensa feminista, xarrades de prevenció de violència de gènere a alumnes d’ESO, Batxillerat i FP, així com prevenció de *LGTBI Fòbia en el mateix àmbit escolar i la creació de la taula tècnica municipal d’atenció a la violència de gènere.

Finalment, cal esmentar els serveis d’assessorament, orientació i derivació a dones que patisquen violència de gènere, assessorament en l’elaboració de Plans d’Igualtat en empreses privades, cursos de formació d’atenció municipal a la violència de gènere dirigit a professionals que atenen les supervivents o coordinació amb els centres educatius en les accions d’igualtat.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert *Raga, ha subratllat “l’avanç que s’ha experimentat en l’àmbit de la igualtat en els últims anys no sols en el propi ajuntament sinó també en altres sectors de la societat local i en tots els segments socials, s’ha d’analitzar com una tendència natural i, per tant, ens anima a continuar amb la gestió que s’ha dut a terme fins al moment”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*