L’Ajuntament de Vilamarxant avança en la creació del carril bici i en la millora de la CV-370 que uneix el municipi amb Riba-roja del Túria

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Vilamarxant continua avançant en la creació del carril de ciclovianants que unirà el municipi amb la població veïna de Riba-roja del Túria. L’alcalde Xavier Jorge es va reunir amb Javier Piedra, cap del servei de Conservació i Explotació, i Josefina Ruiz, cap del servei de Planificació i Projectes, tots dos de l’àrea de Carreteres de la Diputació de València, per a tractar nous aspectes del carril així com de la millora de la CV-370, via que uneix les dos poblacions per carretera.

La intenció del consistori de Vilamarxant és realitzar este nou carril per a fomentar l’ús de mitjans de transport no contaminants com la bicicleta. A més, esta via, que unirà els dos nuclis urbans, també servirà perquè visitants i veïns puguen anar caminant des d’un municipi a l’altre de manera segura.

Així, s’ampliaran i restauraran els diferents ponts que es troben al llarg del trajecte entre Vilamarxant i Riba-roja del Túria i s’il·luminarà tot el traçat per a dotar-lo de seguretat. L’objectiu és que les persones residents a les urbanitzacions de Mulló de Crusà i Mas del Moro puguen arribar a Vilamarxant amb bicicleta o a peu. 

A més, s’ha posat especial èmfasi en la millora dels accessos a les urbanitzacions, així com en els trams amb corbes tancades i de mala visibilitat. 

D’altra banda, també s’arreglarà i millorarà la travesia CV-370 o carretera de Pedralba. De fet, està prevista la revisió de l’asfaltat que està deteriorat, l’actualització dels pilons, la reubicació dels passos dels vianants en els encreuaments, la seua senyalització amb leds i el control dels límits de velocitat amb sensors perquè els semàfors es posen en roig si els vehicles excedeixen la velocitat.

Xavier Jorge, alcalde de Vilamarxant, ha destacat la bona voluntat de totes les administracions per a dur a terme tots estos projectes: “Estem treballant molt dur per a desenvolupar el projecte constructiu del carril de ciclovianants i les millores en la carretera durant el primer trimestre de l’any 2022”.

“El carril de ciclovianants és molt important dins de la nostra estratègia, ja que suposarà una nova via per a unir Vilamarxant i Riba-roja i, cosa que és més important, fomentar l’ús de mitjans de transport respectuosos amb el medi ambient”, ha agregat Jorge.

Finalment, en la reunió s’ha tractat la ronda est de la CV-370, un projecte que ja compta amb un avantprojecte i que continuarà sent analitzat en les pròximes setmanes, ja que depén del traçat definitiu de la ronda oest de la CV-50.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*