L’Ajuntament de Xest contracta personal a través dels programes EMPUJU i EMCUJU

El Ayuntamiento crea bolsas de trabajo para sustituciones temporales en los puestos de psicólogo/a y trabajador/a social.

Post també disponible en: Castellano

Des d’avui l’Ajuntament de Xest comptarà amb cinc persones contractades a través dels programes EMPUJU i EMCUJU del Pla Avalem Joves, que treballaran en les dependències municipals exercint tasques en les àrees de gestió cultural, urbanisme, medi ambient, serveis, secretaria i recepció. Aquests dos programes ofereixen ajudes per a la contractació de persones menors de 30 anys que estiguin inscrites en el Fons de Garantia Juvenil del Pla Avalem Joves en entitats locals.

EMCUJU, d’una banda, pretén fomentar l’ocupació per a la contractació de persones joves qualificades. A través d’aquesta iniciativa, mitjançant la subvenció de 51.595,60 euros, l’Ajuntament ha contractat, amb dedicació a jornada completa durant un any, a una persona graduada en Comunicació Audiovisual, a un enginyer forestal i a un graduat en Dret.

D’altra banda, el programa EMPUJU, que fomenta la contractació de persones joves no qualificades, subvenciona a l’Ajuntament amb 37.732,16 euros que s’han destinat a la contractació de dos tècnics d’administració, amb dedicació a jornada completa durant un any.

A més, a través del programa EMCORP de subvencions destinades a la contractació de persones aturades d’almenys 30 anys d’edat, en col·laboració amb les corporacions locals, amb un ajut de 25.499,34 euros, s’han contractat dos peons a jornada completa durant sis mesos, que formaran part de la brigada municipal.

“Aquest any hem tingut una baixada de la desocupació a Xest, amb 424 persones desocupades a data de 31 de setembre; una xifra que ens posiciona dins de la desocupació estructural, ja que en els anys de boom econòmic no es va baixar de les 340 persones desocupades. Tot i això des de la regidoria d’Ocupació continuem treballant per reduir la desocupació i per continuar disminuint l’atur estructural, per això, en breu començarem la formació en funció de la demanda que vagi tenint Lidl a curt i mig termini, amb la finalitat de afavorir la contractació de chestanos i chestanas en la seva nova planta “, ha declarat el regidor d’Ocupació, José Vicente Guijarro.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*