L’Ajuntament de Xiva busca establir una col·laboració estable amb la Politècnica a l’entorn de les excavacions de la Cova del Sapo

Cueva del Sapo en Chiva. Foto: Sonia Machause López.

Post també disponible en: Castellano

L’equip de govern de l’Ajuntament de Xiva ha visitat les excavacions que la Universitat Politècnica de València es troba realitzant a l’entorn de la Cova del Sapo.

La Cova del Gripau, situada en la partida El Collado (turó de la Talaia) de Xiva a uns 500 metres sobre el nivell de la mar i suposa, després d’analitzar els materials extrets, un important vestigi d’enterraments Ibers que permeten la seua qualificació com a cova-santuari.

Aquesta cova, forma part del ric patrimoni històric situat en el terme municipal de Xiva que compta al costat d’aquesta excavació, amb nombrosos jaciments datats en diferents èpoques. Des de l’actual equip de govern s’insisteix en la necessitat d’avançar donant forma a models de col·laboració que permeten posar en valor el ric patrimoni arqueològic i turístic del terme municipal, sent el treball realitzat per les dues universitats en aquest sentit, una excel·lent oportunitat sobre la qual començar a generar línies estables de col·laboració.

Després de conéixer de primera mà el treball realitzat pels investigadors sobre el terreny, l’ajuntament comença a perfilar un projecte que permeten donar suport als treballs científics al mateix temps que asseguren la possibilitat de poder exposar en el municipi els treballs i materials recuperats d’una cova que compten amb vestigis fins i tot datats en l’era del bronze.

Per a l’equip de govern municipal, comptar amb una col·laboració estable amb la Politècnica i la Universitat de València, obri a més les portes a poder realitzar excavacions en espais amb alt valor arqueològic del municipi com són l’església de San Miguel o l’emblemàtic espai del Castell de Xiva, recuperant, d’aquesta manera una part essencial de la història del municipi.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*