L’alumnat de 1a d’ESO de l’IES Ricardo Marín participa en un projecte educatiu amb el qual convertiran a robots en actors

Post també disponible en: Castellano

L’alumnat de 1a d’ESO de l’IES Ricardo Marín participa un any més en una iniciativa titulada “Programa la teua obra”, ideada pel Caleidoscopio, una Startup de la Universitat Miguel Hernández. Es tracta d’un projecte d’innovació educativa que uneix art, tecnologia, societat i ciència, en el qual l’alumnat està realitzant un curtmetratge amb un robot humanoide com a protagonista.

L’estrena del curtmetratge serà el 17 de juny en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València, al campus de Burjassot, en el marc de l’esdeveniment Programa la teua obra, i es podrà visionar juntament amb els treballs de la resta de centres participants de tota la província.

El projecte va començar al gener amb la formació del personal docent, que durant diversos mesos ha aprés sobre la programació del robot, així com tècniques cinematogràfiques. Una vegada rebuda la formació, ha sigut el propi professorat el que ha guiat a l’alumnat en el desenvolupament del curtmetratge. A través d’aquest projecte s’ha ensenyat als i les estudiants a treballar amb alta tecnologia, usada com a eina per a adquirir una major consciència de l’entorn en el qual viuen, ja que el curtmetratge ha de tindre una fi social o mediambiental, en aquest cas l’objectiu serà el foment de la lectura.

“Com a regidora d’Educació considere important proposar i finançar en els centres educatius activitats transversals, globalitzadores i relacionades amb la realitat que envolta a l’alumnat”, ha declarat la regidora, Mª Ángeles Llorente. “La realització d’aquest curtmetratge suposa un major coneixement de l’alta tecnologia, però a més serveix per a conscienciar als alumnes i alumnes sobre temes socials. D’aquesta manera, els valors es converteixen en un element vinculat al projecte, fent-lo motivador i dotant-lo de la capacitat d’obrir els ulls dels i les joves a noves realitats i a múltiples alternatives”.

En aquest curs tots els projectes compten amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, el Parc Científic de la UMH, el Servei de formació de professorat de la Conselleria d’Educació i el CEFIRE, a més de la dels ajuntaments de les poblacions dels centres educatius participants, que a través de les seues regidories d’Educació els sufraguen econòmicament.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*