Les joves futbolistes Laia i Marta González Ruiz, pregoneres de les festes d’agost de Godelleta

Las gemelas, Laia y Marta González Ruiz, juegan en el Levante C femenino.
Las gemelas, Laia y Marta González Ruiz, juegan en el Levante C femenino.

Post també disponible en: Castellano

Las gemelas, Laia y Marta González Ruiz, juegan en el Levante C femenino.
Les bessones, Laia i Marta González Ruiz, juguen al Llevant C femení.

Ja sigui en el camp de futbol, ​​en les seves xerrades o en la seva vida diària, les bessones de 17 anys Laia i Marta González Ruiz, naturals de Godelleta, porten el nom de Godelleta allà on van i és per això que aquest divendres, 2 de agost, o seran les pregoneres de les Festes Patronals del seu estimat poble.

Les bessones Laia i Marta González Ruiz han jugat en el Llevant C femení, que disputa els seus partits a la Segona Divisió Nacional. Però els seus començaments futbolístics van ser en el Godelleta, allà per la temporada 2012-2013 quan comptaven amb 10 anys d’edat.

Acabant aquesta temporada, el Llevant UD es fixa en elles i s’incorporen a les seves files on han seguit una trajectòria idèntica. Van començar jugant a futbol 8 durant una temporada en la qual es van proclamar campiones de la seva lliga. Els següents dos anys ja van passar a jugar a futbol 11 a la lliga Infantil-Cadet sent l’equip més jove de la seva categoria.

Van ser dos anys d’aprenentatge que els van portar a aconseguir, en el seu tercer any en aquesta categoria, de nou un campionat de lliga. Títol que van repetir un any després quan van ascendir dues a categoria regional.

La temporada 2018-2019, la qual va acabar abans de l’estiu, van jugar en la màxima categoria regional, la lliga autonòmica, i van aconseguir ascendir a segona divisió, categoria en la que jugaran aquesta nova temporada.

Pel que fa a la selecció valenciana, Laia ha acudit en diverses ocasions a entrenaments i partits. La Marta, per la seva banda, es va proclamar subcampiona d’Espanya en el torneig de seleccions autonòmiques que es va celebrar en l’any 2018.

Aquesta trajectòria esportiva, unida a una infatigable lluita per la igualtat en l’esport, els va portar a realitzar un treball per a l’institut en el qual van invertir més d’un any que van cridar El futbol (no només) és cosa d’homes. Aquest treball ha estat exposat en llocs tan diversos com campus de futbol (Xest, Godelleta, Terol), col·laboracions amb la Federació Valenciana de Futbol (València, Alacant), participacions en fires de ciència i tecnologia (Barcelona).

Amb aquest treball van obtenir una menció d’honor a la feina al web www.esdelibro.com. Sense oblidar-nos de l’exposició que es va realitzar a Godelleta durant la setmana de la dona l’any 2019.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*