L’Eliana acull 38 refugiats procedents d’Ucraïna

Post també disponible en: Castellano

Ja són 80 les persones acollides per diverses famílies de la localitat davant la crisi humanitària deslligada per la invasió russa.

Un total de 38 persones refugiades procedents d’Ucraïna, 9 d’elles menors, han arribat aquesta vesprada a l’Eliana fugint del conflicte bèl·lic. Després de tres dies de viatge, a bord d’un autobús noliejat pel consistori, han sigut rebuts per les seues famílies d’acolliment. L’acte de recepció s’ha celebrat al Centre Sociocultural, on tots ells, amb edats compreses entre els 1 i 73 anys, han rebut una afectuosa benvinguda per part de l’alcalde, Salva Torrent, i l’edil de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, entre altres membres de la Corporació Municipal.

Problemes sanitaris i informacions falses sobre la fi de la guerra van provocar el dissabte que, algunes de les persones que estava previst que arribaren, finalment decidiren quedar-se a la frontera polonesa, on treballa sobre el terreny l’ONG Juntos por la Vida. Del total dels refugiats arribats, 30 romandran amb 8 famílies d’acolliment elianeres mentre que, la resta, viatjaran a diversos punts d’Espanya per a retrobar-se amb els seus parents. Aquesta xifra se suma al prop de mig centenar de ciutadans ucraïnesos que ja han sigut acollits per diverses famílies elianeres i s’espera, a més, l’arribada de més menors no acompanyats la tutela de les quals depén de la Generalitat Valenciana.

Perquè tot estiguera organitzat al moment de l’arribada, divendres passat, va tindre lloc una reunió amb les famílies acollidores per a rebre tota la informació sobre el procés d’arribada, els tràmits administratius que han d’atendre i per a aclarir qualsevol dubte sobre aquest tema.

L’alcalde, Salva Torrent, ha recordat que l’Eliana és un dels pocs municipis que ha realitzat una acció solidària com aquesta i que ha dotat de 60.000 euros una partida d’ajuda d’emergència per a famílies ucraïneses. “Des d’ací els obrim els braços a aquestes persones que estan vivint el drama humanitari, demostrant que l’Eliana és un municipi refugi i acollidor ”, ha afirmat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*