L’Eliana aprova provisionalment el seu reglament de Participació Ciutadana

Post també disponible en: Castellano

El nou text impulsa i canalitza totes les formes d’intervenció de la ciutadania i del teixit associatiu en la vida pública municipal

El Ple Extraordinari de l’Ajuntament de l’Eliana celebrat aquest dimarts, 28 d’abril, ha aprovat de manera provisional el Reglament de Participació Ciutadana. D’aquesta forma el consistori compleix el seu objectiu d’afavorir l’exercici en plenitud dels drets i llibertats individuals i facilitar la participació de la ciutadania en la vida política, econòmica, cultural i social. 

El nou reglament regularà els termes i procediments de la participació dels veïns i veïnes, tant els que actuen individualment com els que s’organitzen mitjançant formes associatives, amb la finalitat d’enfortir la societat civil de l’Eliana. En aquest sentit, tal com recull el propi text, l’Ajuntament és conscient que la participació ha de ser un principi inspirador de tota l’actuació municipal i complement de la democràcia representativa.

En ell, s’estableix també com a òrgan de coordinació el Consell de Participació Ciutadana, que representarà al teixit associatiu local i que es reunirà, ordinàriament, una vegada cada trimestre. Les seues funcions seran, entre altres, la coordinació dels processos i mecanismes de participació ciutadana en els plans, programes i polítiques municipals que se sotmeten a intervenció, garantir la transparència i la neutralitat dels processos oberts, organitzar processos de consulta ciutadana i difondre els seus resultats.

Tal com ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Jorge Pérez Comeche, des de l’àrea que dirigeix s’espera potenciar, a l’abric d’aquesta nova normativa, els fòrums de trobada que s’han demostrat tan productius per a la societat al llarg de la seua història. “Per això, vull posar de manifest l’agraïment a totes les associacions locals que durant anys han estat treballant per una societat millor i per contribuir a implementar accions en benefici d’elianers i elianeres i, en definitiva, al desenvolupament del propi municipi”, ha asseverat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*