L’Eliana entrega els premis del concurs literari ‘El so de les paraules’

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament clausura la Setmana del Llibre Infantil en els centres educatius.

Del 19 al 25 d’abril se celebra la Setmana del Llibre Escolar a l’Eliana i, amb motiu d’aquesta efemèride, un any més l’Ajuntament ha convocat el certamen literari ‘El so de les paraules’ amb l’objectiu de promoure la creació literària com a forma d’expressió personal motivadora de la lectura i escriptura.

En ella han participat l’alumnat de 2n i 3r cicle de Primària del CEIP Verge del Carme, del col·legi Helios, Iale, CEIP l’Olivera, Montealegre i Rivas Luna. Tots ells han presentat les seues creacions de contes, poesia o relat breu, en la modalitat de valencià i en la de castellà, amb un argument, personatges, diàlegs, descripcions i punts de vista narratius completament lliures. 

Durant aquesta setmana els set centres han acollit el lliurament de premis en una edició en la qual l’alcalde, Salva Torrent, acompanyat de l’edil d’Educació i Infància, Eva Santafé, ha assistit a l’acte de l’Olivera.

En total, 48 obres han sigut premiades per la seua redacció i originalitat, inclòs el tradicional premi de Eliaventura, que destaca un treball un per cada centre educatiu. Els guanyadors han rebut un llibre de lectura, el seu propi diploma acreditatiu i material escolar.

Per a commemorar aquest Dia del Llibre, hui divendres 23, el Nou Espai del Centre Sociocultural acollirà, a les 19 hores, la presentació de l’obra ‘Mariola y el mundo’ de la mà de les seues autores Mapi Romero i Eva M. Sánchez. 

Santafé ha recordat que aquesta celebració s’emmarca dins del Mes del Llibre i que ha comptat amb activitats de foment de la lectura com la gimcana ‘Un dia, un llibre!’ o les recomanacions d’obres per part dels integrants del Consell de Xiquetes i Xiquets, a més de les representacions de ‘Pinocho’ i ‘Mary Poppins’.

Per part seua, Torrent s’ha referit a la importància de despertar l’interés i amor per les històries escrites en els elianers i elianeras més joves, i la capacitat de la lectura per a estimular la seua creativitat com a eina fonamental en el seu desenvolupament.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*