Arranca el programa Jove Oportunitat a Utiel

Post també disponible en: Castellano

8 joves d’entre 16 i 21 anys formen part d’aquest programa de l’IVAJ que es desenvoluparà a Utiel fins al mes d’octubre amb classes teoricopràctiques.

Ahir 8 joves utielanos iniciaven el programa formatiu Jove Oportunitat de l’IVAJ (JOOP) a la Casa de Cultura d’Utiel sota la direcció de la coach Inés Giménez *Bastidas que els guiarà durant tot el procés de reinserció educativa.

En aquesta primera presa de contacte els participants s’han mostrat molt receptius a l’hora de conéixer les activitats que desenvoluparan en els pròxims mesos per a orientar-los sobre les diferents opcions de futur en matèria educativa i laboral a les quals poden accedir d’acord amb les seues preferències.

El programa, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la lluita contra l’abandó educatiu prematur, adaptarà els seus continguts als perfils dels participants per a aconseguir que tornen al sistema educatiu treballant aspectes com la motivació i l’autoestima.

Tallers pràctics multidisciplinaris 

Les classes JOOP Utiel 2021 s’està impartint a la Casa de Cultura amb sessions diàries de dilluns a divendres que s’estructuren en 4 mòduls: desenvolupament personal, social, acadèmic i d’orientació professional, amb visites a empreses. En total, 376 hores lectives, en jornades de 4 hores diàries, que reuneixen aquest grup de joves utielanos cada matí a l’aula JOOP.

La formació inclou tallers amb diferents departaments de l’ajuntament. Així els alumnes participaran en sessions específiques impartides per responsables de les unitats d’igualtat, de la UPCCA, de l’Oficina de Pangea o la d’atenció a les víctimes del delicte, entre altres. 

L’eina pedagògica utilitzada és el coaching actitudinal amb un enfocament pràctic per a mostrar-los el treball real al qual porta cada titulació i així descobrir la seua vocació.

D’aquesta manera “els joopers” rebran la informació i orientació específica que els motivarà en la cerca d’ocupació a través d’eixides a empreses d’Utiel i de la zona per a conéixer in situ la posada en pràctica de la formació teòrica.

A més, treballaran en jornades d’oci educatiu i gestió del temps lliure a través de diferents dinàmiques de grup que els ajudaran a reforçar l’autoestima i a projectar perspectives de futur.

“És una gran oportunitat perquè aquests joves reprenguen la Formació Professional o el Batxillerat seguint les directrius de l’orientador, que els guiarà d’acord amb les seues habilitats, coneixements i preferències per a trobar eixides en el món laboral “apuntava Fernando Arenas, regidor de Joventut de l’Ajuntament d’Utiel.

El programa Jove Oportunitat, al qual s’adhereix un any més l’àrea de Joventut d’Utiel es desenvoluparà fins al mes octubre.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*