Les bondats i els perills de la transformació digital en la conferència de Unisocietat Requena

Post també disponible en: Castellano

El proper dijous 14 de desembre a les 7 de la vesprada en la Sala d’actes de l’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves s’impartirà la conferencia “Participació dels ciutadans de la UE i la transformació digital” per María Jesús García professora titular de Dret Administratiu en la Universitat de València. Assistència lliure i gratuïta fins a completar aforament. Unisocietat Requena és un programa de la Universitat de València i el M.I Ajuntament de Requena.
Sinopsi: La digitalització és un dels impulsos més importants per a la transformació de la democràcia, però al mateix temps l’ús de la intel·ligència artificial està donant lloc a nous regs per a la democràcia a nivell mundial. Drets fonamentals relacionats amb la privacitat, la seguretat, la llibertat i la no discriminació estan sent amenaçats per la recol·lecció a gran escala de dades personals que són usat amb finalitats comercials, de comunicació i d’adopció de decisions automatitzades. No obstant això, les tecnologies digitals també proporcionen poderoses eines per a construir millors democràcies. La conferència analitza les implicacions de la tecnologia digital en les societats democràtiques i com la digitalització pot posar en perill, o enrobustir els sistemes democràtics. En definitiva, es tracta de respondre a la qüestió de com usar la tecnologia digital per a bé, fent bon ús dels seus beneficis i mitigant, o reduint els seus possibles riscos.
María Jesús García és professora titular de Dret Administratiu en la Universitat de València. És titular de la Càtedra Jean Monnet “Services of General Economic Interest in the framework of social and territorial cohesion” i investigadora principal del Mòdul Jean Monnet “Citizens´ integration into European Union democracy”. Tant la Càtedra com el Mòdul han sigut atorgats per la Comissió Europea en el marc del programa Erasmus+, en la seua convocatòria de 2021.
Ha sigut professora convidada en la Universitat d’Harvard en 2017 i membre del Real Col·legi Complutense a Harvard, institució de la qual va rebre una beca per a realitzar una estada d’investigació. En 2014 va rebre el nomenament honorífic de Visiting Fellow. Ha impartit seminaris i conferències tant en la Universitat d’Harvard, com en universitats europees.
És autora de set llibres. També ha publicat diferents articles en revistes especialitzades sobre una gran varietat de temes relacionats amb el Dret Públic.
En 2023 ha rebut el premi Gabilex, atorgat pel Departament Jurídic de Castella-la Manxa pel seu treball sobre protecció i garanties dels consumidors de serveis econòmics d’interés general. En 2019 va rebre el premi Blas Infante d’Estudi i Investigació sobre Administració i Gestió Pública pel seu treball sobre l’elaboració de normes a la Unió Europea. També en 2019 ha sigut finalista del premi del Centre Estudis Financers, modalitat Dret Constitucional i Administratiu pel seu article “El sistema electoral europeu: quan el tot no equival a la suma de les parts”. En 2010 va rebre el Premi d’Estudis Locals pel seu treball “La iniciativa popular reglamentària com a forma de participació dels veïns en l’elaboració de disposicions generals de caràcter local”. En 2012 el seu treball “La responsabilitat dels menors d’edat per infraccions administratives i les prestacions en benefici de la comunitat com a alternativa a la imposició de sancions de contingut econòmic” va rebre el premi Melchor Almagro d’Estudis Jurídics.
Ha sigut magistrada suplent en règim d’adscripció permanent com a mesura de reforç en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat valenciana, Sala contenciosa administrativa.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*