Les malalties respiratòries copen el 70% de les urgències pediàtriques durant Nadal

Las enfermedades respiratorias copan el 70% de las urgencias pediátricas durante Navidad.
Las enfermedades respiratorias copan el 70% de las urgencias pediátricas durante Navidad.

Post també disponible en: Castellano

Las enfermedades respiratorias copan el 70% de las urgencias pediátricas durante Navidad.
Les malalties respiratòries copen el 70% de les urgències pediàtriques durant Nadal.

El fred, els canvis de temperatura, la modificació de la dieta o l’exposició a esforços físics són les principals causes del 50% de les patologies ateses en aquestes dates en adults

Encara que sembli una època poc propícia per passar per l’hospital, nadal són un període àlgid per a les atencions sanitàries d’urgència i és que els canvis de temperatura, les transgressions dietètiques i els esforços físics poden fer que acabem passant alguna que altra hora en un Servei d’Urgències. Refredats comuns, bronquiolitis, broncoespasme, bronquitis agudes o faringitis són les principals patologies pediàtriques que ens fan visitar aquest Nadal als Serveis d’Urgències dels centres hospitalaris. Les malalties respiratòries copen el 70% de les urgències pediàtriques durant el període nadalenc segons apunten els especialistes de l’Hospital de Manises.

“En el cas dels nens, les patologies respiratòries dominen clarament en l’època nadalenca. El refredat comú, la bronquiolitis, el broncoespasme, la bronquitis aguda i la faringitis constituirien el top 5 de les atencions a urgències pediàtriques dels hospitals “, explica la cap de servei de Pediatria de l’Hospital de Manises, Inés Costa.

“Entre totes les patologies podríem destacar la bronquiolitis que és molt freqüent en nounats i habitual durant l’època nadalenca perquè comencen els primers freds a la zona mediterrània. És una malaltia que ocasiona freqüents ingressos hospitalaris a les plantes de pediatria “, explica la doctora Costa. I és que es tracta d’una infecció de les vies respiratòries que pot derivar en dificultat en la respiració, tos o febre i que preocupa molt als pares per l’alteració important de l’estat general dels nens.

La majoria d’aquestes malalties pediàtriques es contagien per via respiratòria. Encara que la major part són benignes, cal estar alerta davant certs símptomes d’alarma com febre molt alta, vòmits o dificultat per respirar davant els quals s’ha de consultar al pediatre. En cas d’aparèixer és important acudir a un servei d’urgències.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*