Les pluges torrencials inunden Alzira i afecten tota la Ribera Alta, a estes hores en situació d’emergència

El temporal de lluvias ha afectado a las carreteas CV-50 y CV-505 en Alzira.
El temporal de lluvias ha afectado a las carreteas CV-50 y CV-505 en Alzira.

Post també disponible en: Castellano

El temporal de lluvias ha afectado a las carreteas CV-50 y CV-505 en Alzira.
El temporal de pluges ha afectar també les carreteres CV-50 i CV-505 a Alzira.

La localitat d’Alzira ha sigut una de les més afectades pel temporal de pluja que estos dies afectes tota la Comunitat Valenciana.

La capital de la Ribera ha arreplegat 183,4 litres per metre quadrat fins a les 9,30 hores del matí d’este divendres, segons l’Agència Estatal de Meteorologia, AEMET, la qual cosa ha provocat inundacions en bona part del nucli urbà així com el desbordament d’uns quants barrancs, entre ells el de La Murta, que ha afectat tant la carretera CV-50 com a la CV-505, segons han informat des de l’àrea de Carreteres de la Diputació de València.

Les pluges torrencials han arribat a descarregar fins a 102,8 litres per metre quadrat en a penes hora i mitja durant la matinada, per la qual cosa l’Ajuntament de la localitat ha activat passades l’una i mitja de la nit el pla d’emergències per inundacions.

José María Ángel junto al alcalde y técnicos municipales de Alzira.
José María Ángel junt amb l’alcalde i tècnics municipals d’Alzira.

A estes hores el responsable d’Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel, en companyia de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, visiten junt amb dels tècnics municipals diverses de les zones afectades on estan realitzant un seguiment de l’evolució de l’episodi de pluges torrencials.

Tota la comarca de la Ribera Alta està en situació d’emergència on a més s’han registrat fins a les 9,30 hores d’este matí 105,0 litres a Algemesí; 67,6 litres per metres quadrat en Real; 43,6 a Turís; i 41.0 a Guadassuar.

En algunas zonas del casco urbano se ha acumulado hasta medio metro de agua.
En algunes zones del nucli urbà s’ha acumulat fins mig metre d’aigua.

Altres localitats que també han registrat elevades xifres per les pluges torrencials arreplegues han sigut Dosaigües, amb 118,6 litres per metre quadrat; Yátova amb 63,2 litres per metre quadrat; i Chiva amb 37,4, litres per metres quadrat, totes elles en la veïna comarca de La Foia de Buñol-Chiva.

 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*