L’exercici físic millora la qualitat de vida, protegix enfront de recaigudes i augmenta la supervivència de persones amb càncer de mama

Post també disponible en: Castellano

Prop de 30 dones de la comarca han participat en la pràctica de Dragó Boat en el Real Club Nàutic de València, en la primera de les activitats a l’aire lliure del Congrés de Salut, Esport i Dragó Boat d’Alborache.

El programa continua demà diumenge amb una nova pràctica d’esta activitat.

Este matí de dissabte ha tingut lloc la primera sessió pràctica del Congrés de Salut, Esport i Dragó Boat d’Alborache en el Real Club Nàutic de València.

Davall la tutela de les monitores expertes de l’Associació Dragó Boat BCS, prop de 30 dones i hòmens de la comarca han volgut acostar-se el matí del dissabte a provar esta pràctica esportiva per a aprendre moviments que els ajuden a recuperar la musculatura del tors i braços i, per què no, per a divertir-se en companyia de la resta de participants.

A la vesprada, i de tornada a Alborache, altres 20 persones han seguit les instruccions de l’expert en marxa nòrdica, i han recorregut la Ruta dels Molins aprenent a caminar seguint aquesta tècnica.

“Els beneficis de l’exercici físic ja són una evidència científica”

A la sessió de dissabte s’han posat en pràctica les recomanacions dels experts presents a l’acte d’inauguració que va tenir lloc ahir divendres, al Molí Galán d’Alborache.

En aquest acte, d’aforament reduït, van estar presents, a més de representants de l’Ajuntament i de la Mancomunitat, els ponents de Congrés: el doctor Antonio Llombart Cussac, Cap de Servei d’Oncologia Mèdica a l’Hospital Arnau de Vilanova de València, Xavier Marí, doctor instructor de marxa nòrdica i Verónica Petit, presidenta de l’Associació Drac Boat BCS, i representants de les associacions de lluita contra el càncer de la comarca i empreses col·laboradores.

Després de la benvinguda de l’alcaldessa d’Alborache, Paqui Collado, el doctor Llombart va obrir el congrés amb una intervenció en la qual va aportar la visió científica dels beneficis de l’exercici físic per a persones malaltes de càncer.

Les últimes dades dels estudis epidemiològics oferixen xifres molt clares: l’exercici físic millora la qualitat de vida de persones amb càncer sinó que també protegeix enfront de les recaigudes i augmenta la supervivència. A més, qualsevol dels grups d’edat obté beneficis de fer activitat física mantinguda, d’uns 150/180 minuts a la setmana, repartits en períodes d’uns 40 minuts. El doctor Llombart recorda que hi ha múltiples activitats i cada pacient pot triar la que millor s’adapti als seus gustos i la seua manera de vida: ballar, nedar, córrer, o la marxa nòrdica o Dragon Boat, protagonistes en aquest congrés.

Les dades referents a diversos estudis internacionals realitzats al llarg dels anys, demostren que, a més dels beneficis en la salut, l’exercici físic és determinant en la qualitat de vida i en altres aspectes que no s’esperava que es veiessin afectats tan positivament : els pacients se senten millor, augmenta la seua confiança, canvien les seues relacions interpersonals, familiars i de parella, entre d’altres.

A més de doctor Llombart van participar Xavier Marí, metge instructor de marxa nòrdica i Verónica Petit, presidenta de l’Associació Drac Boat BCS, per explicar les característiques d’aquests esports, el seu origen, com s’ha descobert que la pràctica d’aquestes activitats beneficia especialment a les persones amb càncer de mama o mastectomitzades i l’impacte que té la seua pràctica en la musculatura, l’ànim i la vida dels seus practicants.

Per l’alcaldessa d’Alborache, Paqui Collado, és una satisfacció que els participants “destaquin el paper de l’Ajuntament en la promoció de l’activitat física i l’esport per millorar la salut de veïns i veïnes. Tot i les dificultats, des de l’Ajuntament continuem donant suport a iniciatives que ajudin a millorar la qualitat de vida de les persones “.

Las actividades y horarios de autobús para mañana son las siguientes:

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*