L’Hospital de Manises aplica en més de 100 pacients la cirurgia de Mohs per a l’eliminació de tumors cutanis

n España se diagnostican alrededor de 4.000 nuevos casos al año de cáncer de piel.
En España se diagnostican alrededor de 4.000 nuevos casos al año de cáncer de piel.

Post també disponible en: Castellano

n España se diagnostican alrededor de 4.000 nuevos casos al año de cáncer de piel.
A Espanya es diagnostiquen al voltant de 4.000 nous casos a l’any de càncer de pell.

Esta tècnica quirúrgica té un percentatge de curació d’entre el 97% i 99% en alguns càncers de pell com el carcinoma basocelular

Els especialistes de Manises destaquen que esta tècnica es realitza com a cirurgia ambulatòria sense necessitat d’estades hospitalàries en la major part dels casos

A Espanya es diagnostiquen al voltant de 4.000 nous casos a l’any de càncer de pell

A Espanya es diagnostiquen al voltant de 4.000 nous casos a l’any de càncer de pell segons l’Acadèmia de Dermatologia i Venereología. En els últims cinc anys, la incidència del càncer de pell a Espanya ha augmentat entorn al 40%, i afecta qualsevol persona de qualsevol edat, sent més comú en persones majors de 50 anys, encara que també s’ha detectat un augment en les persones més jóvens.

L’exposició al sol és la principal causa de l’augment en la població d’este tipus de tumors i, segons els experts, el 90% dels casos de càncer de pell poden curar-se si es detecta a temps. «Es molt important que les persones adquirim hàbits per a protegir-nos de l’exposició solar per a evitar molts d’estos problemas», explica el Dr. Alberto Alfaro, cap del servici de Dermatologia, qui apunta que «una avaluació precoç, en les persones de risc, és fonamental para en cas de detectar una anomalia, poder tractar-ho de forma satisfactoria».

El doctor Alfaro apunta que «los avanços mèdics i tecnològics ens permeten combatre més eficaçment el càncer de pell. El carcinoma basocelular, per exemple, que és el tumor maligne més freqüent és el que té un tractament més fàcil en cas d’un diagnòstic enjorn i, per tant, majors índexs de curación». En este sentit, l’Hospital de Manises ha sigut un dels centres públics pioners a aplicar la cirurgia de Mohs, una tècnica quirúrgica que permet l’extirpació en capes de tumors cutanis. En el cas del carcinoma basocelular mostren que la taxa de curació amb esta cirurgia quan el tumor és tractat per primera vegada ascendix al 99%, i quan es tracta d’un tumor que va ser tractat anteriorment i va tornar a aparéixer el seu èxit és del 95%.

«Esta cirurgia es realitza amb supervisió microscòpica el que possibilita que durant l’operació es vaja analitzant el 100% dels bords tumorals de cada una de les capes de pell. Així es pot guiar el cirurgià en l’extracció de teixit tumoral fins a retirar totes les capes cancerígenes. A més, esta tècnica ens permet el màxim estalvi de teixit sano», subratlla el cap del servici de Dermatologia de l’Hospital de Manises. En l’Hospital de Manises, l’equip de Dermatologia hi ha tractat a al voltant de 120 pacients amb esta cirurgia en els últims anys.

Esta tècnica esta indicada per a diversos tumors de pell com el carcinoma basocelular, el carcinoma de cèl·lules escatoses o per a certs tipus de melanoma. En la gran majoria de les operacions amb cirurgia de Mohs es realitzen sense necessitat d’estada hospitalàries i amb anestèsia local.

L’Hospital de Manises participa en el Registre Nacional de la Cirurgia de Mohs a Espanya junt amb una altra vintena de centres nacionals. En este registre es descriu l’aplicació i els resultats d’esta tècnica a Espanya el que permet als especialistes tindre una visió més àmplia de la seua utilitat i desenrotllament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*