L’Hospital de Manises suma ja 17 especialitats acreditades per a la formació de futurs professionals sanitaris

Post també disponible en: Castellano

El Ministeri de Sanitat autoritza una nova acreditació MIR al servei de Nefrologia.

L’Àrea de Salut de Manises es consolida com a centre de referència en la formació sanitària en la Comunitat Valenciana, amb 458 residents provinents d’altres centres per a realitzar rotatoris i formar-se amb els professionals de Manises.

Des de 2014, l’hospital ha rebut a més de 9.300 estudiants de disciplines sanitàries en pràctiques mostrant així el seu compromís amb la formació dels professionals sanitaris del futur.

El Ministeri de Sanitat acaba d’autoritzar una nova acreditació docent a l’Hospital de Manises. Una resolució de la direcció general d’Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat acredita a la unitat docent de Nefrologia de l’Hospital per a poder formar a futurs mèdics residents (MIR) en les seues instal·lacions.

D’aquesta manera, l’Hospital de Manises, integrat en la xarxa pública valenciana, compta ja amb catorze unitats docents acreditades i 17 especialitats per a la formació de metges, infermers i farmacèutics residents, amb la recent incorporació d’aquest servei al catàleg d’unitats reconegudes per a docència de futurs professionals de la sanitat. 

El gerent de l’àrea sanitària, el Dr. Ricardo Trujillo, ha explicat que aquesta autorització a la unitat de Nefrologia suposa “un reconeixement a la labor docent de l’Hospital de Manises en la sanitat pública valenciana des de fa anys, que ha convertit al Departament de Salut de Manises en una àrea de referència quant a formació dels futurs professionals sanitaris”.

Aquesta unitat rebrà previsiblement als futurs especialistes previsiblement a partir de 2025 i acaba de sumar-se a les unitats ja acreditades de Pediatria, Medicina Familiar i Comunitària, Radiologia, Medicina Interna, Neurofisiologia, Urologia, Oftalmologia, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Rehabilitació, Ginecologia i Obstetrícia, Medicina Intensiva i Anestesiologia i Reanimació, que formen als futurs especialistes en aquestes àrees mèdiques. 

Aquestes unitats acreditades en Medicina se sumen a les especialitats en Infermeria (infermeria pediàtrica, familiar i comunitària, i obstètric ginecologia) i en Farmàcia Hospitalària, amb un total de 17 especialitats acreditades i més de mig centenar de futurs professionals en formació. De fet, Manises ha sigut el primer centre de la Comunitat Valenciana a tindre l’acreditació EIR per a Pediatria. 

“Des de 2020, 64 residents han passat pel Departament de Salut de Manises. I ara mateix, hi ha 54 professionals formant-se per a incorporar-se progressivament a un món laboral que tan necessitat està de recursos humans. Aquesta és una de les aportacions que el Departament de Salut de Manises està deixant al sistema sanitari valencià”, assenyala el director gerent del Departament de Salut de Manises.

En aquest sentit, l’hospital de Manises porta anys treballant en la formació de professionals de la medicina, temps en el qual ha posat en valor no sols el compromís amb la docència, sinó també amb l’assistència sanitària de qualitat i la investigació. 

La docència, una prioritat

Així, el Departament de Salut de Manises ha anat configurant-se com a centre de referència en docència a nivell nacional. Mostra d’això és que des dels seus inicis l’àrea sanitària ha rebut més de 458 residents provinents d’altres centres sanitaris per a realitzar rotatoris i formar-se amb els professionals de Manises.

A més de les especialitats acreditades, el Departament de Salut de Manises continua formant any rere any a estudiants de grau, postgrau i centres de formació. De fet, des dels seus inicis, 9.321 estudiants de medicina, infermeria, odontologia, formació professional sanitària, fisioterapeutes o alumnes procedents d’altres disciplines de diferents universitats de la Comunitat Valenciana han realitzat pràctiques formatives en el Departament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*