L’Hospital de Manises impartirà jornades de prevenció per millorar la salut dels professionals del Palau de la Música

El Palau de la Música y el Departamento de Salud de Manises han firmado un acuerdo de colaboración para mejorar las condiciones de salud de los músicos.
El Palau de la Música y el Departamento de Salud de Manises han firmado un acuerdo de colaboración para mejorar las condiciones de salud de los músicos.

Post també disponible en: Castellano

El Palau de la Música y el Departamento de Salud de Manises han firmado un acuerdo de colaboración para mejorar las condiciones de salud de los músicos.
El Palau de la Música i el Departament de Salut de Manises han signat un acord de col·laboració per millorar les condicions de salut dels músics.

El Departament de Salut de Manises i al Palau de la Música han signat un acord de col·laboració per tal d’organitzar accions formatives orientades a la prevenció de lesions i la detecció precoç d’aquelles patologies més comunes entre els professionals de la música. L’objectiu d’aquest conveni, que han subscrit el gerent del Departament de Salut de Manises, el doctor Ricardo Trujillo, i la regidora de Cultura, Glòria Tello, és formar, aconsellar i promoure hàbits saludables orientats a la pràctica musical dels professionals del Palau de la Música.

A causa de la intensitat i exigència de la pràctica instrumental, aquest col·lectiu pateix amb molta freqüència lesions que li incapaciten per al seu òptim rendiment musical. Així, més del 75% dels músics presenten en algun moment problemes mèdics relacionats amb la pràctica de la seva activitat com, per exemple, contractures cervicals, tendinopaties, lesions vocals en els cantants o problemes auditius, etc.

“Els músics és un col·lectiu que al llarg de la seva vida professional poden patir diferents patologies que poden derivar a la cronicitat obligant així al músic, en ocasions, a suspendre la seva carrera professional. Per això, en el Departament de Salut de Manises hem creat una Unitat de la Música i les Arts Escèniques conformada per un equip enfocat a tractar de forma individualitzada els problemes d’aquest col·lectiu “, explica Ricardo Trujillo.

En el marc de donar suport a aquests professionals s’emmarca aquest conveni entre el Departament de Salut i una institució de referència en la música. Així, a través d’aquest acord de col·laboració, els especialistes de l’Hospital de Manises celebraran accions formatives i de prevenció dirigides als músics del Palau de la Música.

Unitat per cuidar els professionals de la música

El Departament de Salut de Manises compta amb la Unitat de Medicina de la Música i les Arts Escèniques, un centre únic a la xarxa d’hospitals públics de la Generalitat Valenciana, format per un equip de professionals de diferents especialitats, entre els quals es troben metges rehabilitadors, traumatòlegs, neuròlegs, neurofisiòlegs, psicòlegs clínics, o fisioterapeutes.

Per tractar totes aquestes patologies, la Unitat de Medicina de la Música de l’Hospital de Manises proposa un gran nombre de tractaments individualitzats i grupals amb els quals es pot obtenir una millora tant de la simptomatologia com del rendiment musical. L’Hospital ofereix així tècniques innovadors i pensades especialment per als professionals de la música, com l’electroestimulació neuromuscular, la mesoteràpia o les ones de xoc. Aquests procediments busquen dotar el músic de les eines més adequades per al seu cura física i mental.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*