L’Hospital de Manises, primer centre públic valencià amb un piano de cua que humanitza l’experiència sanitària

Post també disponible en: Castellano

  • Posa en marxa la iniciativa “Pianos per la Salut” juntament amb la Fundació Músics per la Salut, entitat que contribueix a millorar les estades hospitalàries a través de la música
  • L’instrument residirà en l’hall perquè professionals de la música i sanitaris del centre toquin diàriament convertint-se així en “pianistes per la salut”
  • Durant la inauguració ha participat el pianista coreà Chang Rok *Moon, músic internacional

L’Hospital de Manises, en col·laboració amb la Fundació Músics per la Salut, llança el projecte Pianos per la Salut, una iniciativa que busca humanitzar els espais hospitalaris, aportant calidesa i millorant l’experiència sanitària de pacients i professionals a través de la música. “L’entorn hospitalari és sempre, però ara més que mai amb motiu de la pandèmia, un lloc de sofriment i incertesa per a pacients, familiars i professionals. Per això, aquesta iniciativa cerca donar a aquest entorn un punt de llum i d’esperança a través de la música”, explica el Dr. Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises.

Amb el llançament d’aquest nou projecte, que durarà tot l’any, Manises es converteix en el primer hospital de la Comunitat Valenciana i tercer a nivell nacional a comptar amb un piano en les seves instal·lacions. D’aquesta manera, professionals de la música podran accedir a tocar l’instrument de manera voluntària i gratuïta i convertir-se d’aquesta manera en “pianistes per la salut”. A través d’un formulari d’inscripció, totes les persones que ho desitgin podran formar part de la programació diària.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el propòsit que el Departament de Salut té per humanitzar tots els seus entorns a través del Comitè d’Humanització. “Aquests pianistes i músics tenen l’oportunitat de contribuir de manera activa amb la seva música a crear un entorn agradable i suportable a tots els malalts, professionals i familiars que es trobin en el centre hospitalari”, explica el gerent del Departament de Salut.

En l’acte inaugural ha participat el pianista coreà Chang Rok Moon, pianista professional d’important experiència internacional com a solista, música de cambra i amb orquestres de Corea, Espanya, Anglaterra, França, Alemanya i Israel. Actualment, forma duo amb la soprano valenciana Francisca Orts Vives. A més, han pogut escoltar-li les persones que es trobaven als voltants, sense tot just públic per a evitar aglomeracions. D’aquesta mateixa manera, a partir d’avui i durant tot l’any, pianistes i professionals de la música acudiran al piano per a formar part d’una programació diària

Hospital de Manises

El Departament de Salut de Manises dona cobertura i assistència sanitària pública, tant ambulatòria com domiciliària a més de 193.000 persones de 14 localitats a través de l’Hospital de Manises, 10 centres de salut, 9 consultoris locals, 2 centres d’especialitats i l’Hospital de Crònics situat a Mislata. Des del seu naixement en 2009, el Departament de Salut ha consolidat un equip professional centrat en l’assistència sanitària segura i de qualitat, amb uns excel·lents indicadors en accessibilitat i temps d’espera. Ara, amb la crisi sanitària derivada de la Covid-19, el Departament de Salut de Manises contínua la seva activitat ateses les instruccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, mantenint-se en els habituals nivells d’accessibilitat, qualitat i excel·lència assistencial que li són propis des dels seus inicis, incorporant la tecnologia al servei d’atenció sanitària per a estar prop de les persones.

Músics per la Salut

Carmen va estar prop d’un any hospitalitzada a causa del càncer. “Van ser mesos d’incertesa, angoixa i desconsol, en un espai on el temps passava lent i l’ambient és fred i solitari”, destaca Guillermo Giner, el seu fill, i fundador de Músics per la Salut. Després d’aquesta llarga malaltia i el seu tractament, lamentablement va morir. En homenatge a Carmen neix Músics per les Salut, en 2015. Fins avui ha realitzat més de 5.000 microconcerts en totes les Comunitats Autònomes de manera presencial i en línia, i en més de 1.200 hospitals i centres sociosanitaris. A més, ha posat en marxa diferents programes dirigits a persones amb diversitat funcional, demència o Alzheimer. Durant la pandèmia va organitzar #LaCanciónMásImportante i en la qual van participar figures com Pablo Alborán, Amaral, Leiva, Rozalén, Álex Ubago, Dani Martín, Vanesa Martín o Ismael Serrano. Així mateix, en col·laboració amb la SGAE, AGEDI, AIE i És Música ha impulsat una campanya de signatures per a sol·licitar als Governs i organismes sanitaris que segueixin la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) d’aplicar polítiques que incorporin les arts i especialment la música, en els entorns sociosanitaris

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*