Manises habilita un Call Center responent al 97% de les crides entrants en un temps d’espera de 20 segons

Post també disponible en: Castellano

El projecte es dirigix en esta primera fase pilot als més de 46.000 usuaris de Quart i Riba-roja amb l’objectiu fer-ho extensiu a la resta de localitats.

Les crides ateses requerixen agendar consultes presencials de Medicina Familiar (37,78%) , cites per a vacunació (17,59%) , majoritàriament. Informació sobre cites ja programades, parts i baixes metgesses, renovació de medicaments i citació amb Infermeria són altres de la gran varietat de qüestions ateses.

El Departament de Salut de Manises reforça així el personal destinat a l’atenció telefònica davall un model integral, escalable i suportat en dades per a facilitar la gestió dels recursos assistencials dedicats.

Davant la segona onada de la pandèmia del Covid-19 i la crisi sanitària en la qual ens trobem, l’assistència telefònica en Atenció Primària ha estat una de les prioritats davant les indicacions de cridar, abans d’acudir presencialment als Centres.

Per això, el Departament de Salut de Manises ha donat un pas a el front en l’atenció telefònica, creant un Call Center amb noves incorporacions que atenen en aquesta primera fase pilot, als prop de 46.000 pacients de Quart de Poblet i Riba-roja. La intenció a mig termini, és fer-ho extensiu a la resta de localitats de Departament per respondre en temps i forma a les necessitats sanitàries de la població en els moments de pandèmia en què encara ens trobem, sense oblidar la informació i dades que la tecnologia de aquest Call Center aporta a l’adequada gestió i pertinent assignació de recursos assistencials, d’acord el volum de trucades i la seua distribució horària.

Aquest projecte pilot de Call Center respon a una nova estructura de gestió on el Departament de Manises pretén mantenir una visió única per àrees de gestió (en aquest cas, atenció i informació a l’pacient), sense importar el centre sanitari on es presti l’assistència i sempre amb el pacient en el punt de mira.

Les dades d’aquests primers dies mostren com està fórmula centralitzada d’atenció i informació a l’pacient agilitza la resposta sanitària a la població. Així, els operadors poden agendar noves cites per a consultes de Medicina de Família (37,78 %%), citen a pacients per vacuna contra la grip (17,59%), entre d’altres qüestions. Per la seua banda, els professionals també poden interceptar les trucades realitzades a aquests centres per atendre-les directament i fins en cas de desbordament de trucades i després de 20 segons d’espera, el sistema permet informa l’usuari de la seua posició a la cua per ser atès, deixant-li l’opció de continuar a l’espera, o deixar el número de telèfon on rebrà una repetició de la crida automàtica de resposta amb el primer operador disponible.

Formularis web

A més d’aquest reforç, el Departament de Salut de Manises crec durant la desescalada formularis web adaptats a dispositius mòbil per deixar constància de la necessitat de cita, sol·licitar proves o consultar informació sobre els centres de salut o temes referents a l’Hospital i Centres d’Especialitats. Des del mes de juny fins a l’actualitat, l’Hospital de Manises ha rebut per part dels municipis més de 12.000 formularis que ha contribuït a millorar l’accessibilitat a la sanitat, en moments en què la pandèmia encara no s’ha resolt i prevalen les indicacions de Conselleria de l’assistència sanitària telefònica.

A més, s’han desenvolupat eines complementàries perquè els ajuntaments de l’àrea de salut implantin aquest nou recurs digital entre la seva població amb animacions de com usar-los des del mòbil, ordinador o altres dispositius. Aquesta nova mesura s’emmarca en la recomanació de la Conselleria als ciutadans de posar-se en contacte telefònic amb els centres de salut prèviament a la seua visita com a mesura de prevenció per garantir la seguretat de pacients i professionals i assegurar així l’atenció sanitària de tota la població de el Departament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*