Marines acull una jornada del Consorci València Interior sobre polítiques per lluitar contra la despoblació al món rural

Post també disponible en: Castellano

Marines acollirà aquest dimecres, 27 de febrer, al teatre Municipal una jornada del Consorci València Interior titulada “El paper de les polítiques ambientals i de Benestar Social en la lluita contra la despoblació”. L’objectiu és analitzar i posar en valor el paper de les polítiques de medi ambient, desenvolupament sostenible i benestar social davant el problema de la despoblació a les zones d’interior de la província de València.

A l’acte acudiran el president del Consorci València Interior, Manuel Civera, l’alcaldessa de Marines, Lola Celda, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i Ferrer, que seran els encarregats d’inaugurar la jornada. Des de les 9:00 hores i al llarg del matí discorreran pel teatre de Marines diversos experts en el fenomen de la despoblació, les polítiques de desenvolupament sostenible o el canvi climàtic.

A través de les ponències que s’han preparat s’analitzaran les causes de l’abandonament progressiu del territori rural, que suposa la fi de les activitats tradicionals i planteja greus dificultats en l’accés als serveis públics bàsics, per proposar línies d’acció contra la despoblació.

La primera ponència versarà sobre els impactes socials, econòmics i territorials del fenomen, on intervindrà el periodista i autor del llibre Els últims. Veus de la Lapònia espanyola, Paco Cerdà. A més participarà també el professor de Geografia de la Universitat de Saragossa al Campus de Terol, Pascual Rubio Terrado.

La segona ponència parlarà sobre l’Estratègia local d’Economia Circular i les línies d’actuació contra la despoblació, a càrrec del gerent del Consorci València Interior, Ángel Rodríguez, i el director de Relacions Institucionals de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Roberto Bermell.

El paper de les polítiques de Benestar Social a les zones rurals serà un altre dels punts a tractar en la jornada i d’això parlarà la directora gerent de Gesmed, Soledad Alonso, i la representant del Grup GESINN de la Universitat de València, Lucía Martínez. Sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible contra el canvi climàtic es pronunciarà amb la seva ponència marc el director de l’oficina de l’Alt Comissionat per a l’Agenda 2030, Federico Buyolo.

A continuació, el director general de l’Administració Local, Antoni Such, moderarà la taula rodona sobre les administracions públiques locals davant el repte de la despoblació, en la qual participaran les alcaldesses d’Alpuente i Caudete de les Fonts i els alcaldes de Castielfiabib i Aiora .

La cloenda anirà a càrrec del president del Consorci València Interior, Manuel Civera, i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), i alcalde d’Elda, Rubén Alfaro.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*