Més de 200 joves de La Foia units per la Igualtat a Alboraig

Post també disponible en: Castellano

La localitat valenciana d’Alboraig ha sigut l’enclavament triat per a celebrar la I Trobada Comarcal: ‘Joves per la Igualtat’. La trobada juvenil, que ha sigut organitzat la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alboraig, ha reunit a més de 200 estudiants de primer de Batxiller dels quatre instituts localitzats a la Comarca: IES Foia de Bunyol (Bunyol), IES Toris (Torís), IES Marjana (Xiva) i IES Ricardo Marín (Xest).
Durant el dia de convivència els alumnes i alumnes assistents a la trobada han gaudit de diferents xarrades i ponències, del monòleg teatral de Pamela Palenciano ’No sols fan mal els colps’ (relat autobiogràfic sobre la violència de gènere a través de la ironia i l’humor) i de l’actuació la cantant Andrae Durden.
Aquest acte, entre altres objectius, pretén convertir-se en un espai de trobada entre joves de diferents municipis de la Foia de Bunyol Xiva, en el qual es defensen valors com la participació juvenil, la cohesió social i igualtat de gènere. Per a això, s’han desenvolupat una sèrie d’activitats per a aquest dia basades en els seus propis suggeriments i gustos. 
En aquest sentit, Vicente Darder, regidor d’Igualtat d’Alboraig, posa de rellevància que: “Ens agradaria que bé nosaltres o altres poblacions prenguen el relleu i que es posicione com la bandera de la igualtat, sobretot per als nostres joves”.
Entre els assistents destacats a la trobada estaven: Eli García, Diputada d’Igualtat de la Diputació de València; Jesús Martí, director general de l’IVAJ, o Paqui Collado, alcaldessa de la localitat amfitriona, -entre altres personalitats i autoritats de la Comarca-. 
També, per al desenvolupament de la trobada l’Ajuntament ha comptat amb la participació activa d’associacions, tant de la comarca com de fora d’ella, com: l’Assemblea d’Estudiants de l’IES Foia de Bunyol, Amnistia Internacional o l’Associació de Dones democràtiques per Bunyol, entre altres.
Així mateix, la trobada ha sigut el fermall d’or de totes les activitats que s’han dut a terme al voltant la Setmana de la Dona (amb motiu de la celebració del Dia de la Dona, el passat 8 de març).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*